Abelia grandiflora ‘Edward Goucher’

390,00 RSD

Latinski naziv: Abelia grandiflora ‘Edward Goucher’

Na zalihama

Šifra proizvoda: 202100105IN Kategorija:

Opis

Zimzeleni ili poluzimzeleni žbun koji raste u visinu do 1,5m i isto toliko u širinu. Listovi su u toku vegetacionog perioda tamno zeleni sa bronzanom nijansom dok su mladi.

Uslovi gajenja: Voli osunčane do polusenovite položaje. Nije probirljiva po pitanju zemljišta, najbitnije je da nisu plavna, a ni previše suva. Dobro podnosi niske temperature, u proleće je dovoljno da orežete oštećene grane ukoliko je zima bila prejaka i brzo će se oporaviti. Podnosi i zaslanjena zemljišta.
Period cvetanja: Cveta obilno tokom leta, od juna do kraja oktobra. Cvetovi su lila-roze boje, dok su čašični listići koji ih okružuju bronzani.
Upotreba: S obzirom da dobro podnosi orezivanje, može se koristiti za niže žive ograde i bordure. Pogodna je i za male vrtove, a može se gajiti i u saksijama. Lepo izgleda i samostalno, kao i sa drugim biljkama.
Maksimalna visina rasta: 0,9 – 1,5m.
Maksimalna širina krošnje: 0,9 – 1,5m.
Temperaturni minimum: Podnosi niske temperature do -23°C.

Dodatne informacije

Težina 1 kg
Dimenzije 25 cm

Koristimo tehnologiju poznatu kao „kolačići“ za prikupljanje i analizu podataka, kao i za prikazivanje oglašavanja, na osnovu vašeg profila i navika pregledanja sajta.