Aglonema ‘Silver Bay’

5.600,00 RSD

Latinski naziv: Aglaonema ‘Silver Bay’

Na zalihama

Šifra proizvoda: FLO1741 Kategorija:

Opis

Aglonema ‘Silver Bay’ je lisnodekorativna, zimzelena biljka. Ima zeleno-srebrne listove, ovalne sa zašiljenim vrhom. Kod nas se gaji kao sobna biljka. Veoma je dekorativna i laka je za gajenje. Raste u visinu do 90cm.

Uslovi gajenja

Ovo je biljka koja voli svetle prostorije, s tim da ne treba da bude na direktnom suncu. Vrste sa tamnijim listovima mogu biti na mestima sa manje svetla, dok je onima sa svetlijim bojama potrebno više svetla. Što se tiče zemlje, bitno je da je propustljiva, hranljiva i blago kisela. Može se koristiti već gotov supstrat za sobne biljke. Zalivanje umereno, tokom leta češće, dok tokom zime treba smanjiti, s tim da ne smemo pustiti da se biljka isuši. Od marta do oktobra preporučuje se prihranjivanje đubrivom za list na svake dve nedelje. Aglonema ‘Silver Bay’ voli toplu i vlažnu klimu, pa se preporučuje orošavanje listova, posebno u zimskom periodu kada se stanovi greju i vazduh je poprilično suv. Listove agloneme treba povremeno prebrisati mokrom krpom kako bi se skinula prašina sa njih.

Period cvetanja

U našim klimatskim uslovima, aglonema uglavnom ne cveta. Ako cveta, cvet je od bele, žute do narandžaste boje.

Upotreba

Korisiti se za biodekoraciju prostora, stambenih i poslovnih objekata. U našim uslovima se gaji u saksijama, kako bi se na zimu lako unela u zatvoreno, ukoliko letnje dane provodi napolju. Ako se tokom leta iznosi napolje, treba da bude u hladovini kako joj direktno sunce ne bi oštetilo listove.

Maksimalna visina rasta: 70 – 90cm.
Maksimalna širina krošnje: 70 – 90cm.
Temperaturni minimum: Podnosi niske temperature do 10°C.

Dodatne informacije

Težina 3,3 kg
Dimenzije 30 cm

Koristimo tehnologiju poznatu kao „kolačići“ za prikupljanje i analizu podataka, kao i za prikazivanje oglašavanja, na osnovu vašeg profila i navika pregledanja sajta.