Araucaria

1.800,00 RSD

Latinski naziv: Araucaria heterophylla

Na zalihama

Šifra proizvoda: E01031 Kategorija:

Opis

Čileanski bor je četinarsko zimzeleno drvo poreklom iz Čilea i Argentine. Raste u visinu do 40 m i u širinu ok 2 m formirajući piramidalnu krošnju. Ovo je biljka veoma atraktivnog izgleda. Takvom je čine duge grane blago povijene na gore, kao i ljuspaste, pljosnate četine trouglastog oblika, tamno zelene boje koje prekrivaju cele grane. Araucaria je dugovečna vrsta sporog rasta.

Podnosi niske temerature do -15ºC, s tim da joj je potrebna zaštita tokom zime dok je biljka mlada, dok je baš mlade jedinke najbolje držati u zatvorenom. Voli dosta vlage u vazduhu. Ne prijaju joj nagle temperaturne promene. Najbolje raste na plodnom, dobro dreniranom i blago kiselom zemljištu.

Čileanski bor (sobna jela ga takođe zovu) je veoma atraktivna vrsta, dominantna u prostoru i treba mu dati posebno mesto kako bi se istakla posebna lepota njegovih grana. Zbog sporog rasta dugo se može gajiti i u žardinjeri.

Dodatne informacije

Težina 0,9 kg
Dimenzije 40 cm

Koristimo tehnologiju poznatu kao „kolačići“ za prikupljanje i analizu podataka, kao i za prikazivanje oglašavanja, na osnovu vašeg profila i navika pregledanja sajta.