Aronija

1.160,00 RSD

Latinski naziv: Aronia melanocarpa

Preuzimanje u vrtnom centru!

Na zalihama

Šifra proizvoda: GDL7086 Kategorija:

Opis

Aronija predstavlja listopadni žbun koji raste u visinu do 2m. Veoma otporna i lekovita biljka. U toku vegetacionog perioda listovi su zeleni, a na jesen dobijaju crvenkaste tonove.

Uslovi gajenja: Aronija voli vlažna staništa na suncu ili polusenci. Tolerantna je prema skoro svim zemljištima. Najbolje uspeva na vlažnim, dobro dreniranim i blago kiselim. Veoma je otporna na mraz i niske temperature. Takođe je vrlo otporna na bolesti i štetočine.
Period cvetanja: Cveta u proleće, u maju mesecu, belim cvetovima. Plodonosi u avgustu i septembru. Plod je bobica, na početku crvene boje, a kasnije crne. Bobice se zadržavaju na biljci i do dva meseca nakon sazrevanja.
Upotreba: Sve češće se aronija koristi kao dekorativna vrsta. Može se saditi uz ivice i ograde, kao bordura. Lepo izgleda i samostalno kao i u kombinaciji sa drugim biljka. Jesenji kolorit daje posebnu notu i kontrast zelenim biljkama.
Maksimalna visina rasta: 90 – 180cm.
Maksimalna širina krošnje: 90 – 180cm.
Temperaturni minimum: Podnosi niske temperature do -47°C.

Dodatne informacije

Dimenzije 100 cm

Koristimo tehnologiju poznatu kao „kolačići“ za prikupljanje i analizu podataka, kao i za prikazivanje oglašavanja, na osnovu vašeg profila i navika pregledanja sajta.