Berberis ‘Atropurpurea Nana’

390,00 RSD

Latinski naziv: Berberis thumbergii ‘Atropurpurea Nana’

Na zalihama

Šifra proizvoda: 202200426IN Kategorija:

Opis

Ovo je kultivar Berberisa koji ima kompaktnu loptastu formu i niskog je rasta. Bakarno crveni listovi i nizak rast su ono što ističe ovu vrstu koja ima veoma široku primenu. Berberis je listopadni žbun i zimi nakon opadanja listova, na granama ostaju sitni crveni plodovi. Takođe na granama su dugi, tanki trnovi.

Uslovi gajenja: Voli osunčane do polusenovite položaje. Nije probirljiv po pitanju zemljišta, raste uspešno i na kamenjarima, bitno je da je zemljište dobro drenirano.
Period cvetanja: U rano proleće berberis cveta sitnim žutim cvetovima. A na jesen se pojavljuju sitne crvene bobice koje ostaju i tokom zime na granama.
Upotreba: Najčešće se koriste za formiranje bordura i ivica, duž staza ili cvetnih leja i sl. Lepo izgleda u grupaciji sa biljkama zelene i srebrnaste boje gde se crveni kolorit još više ističe. Često se sadi u alpinetumima i kamenjarima. S obzirom da je niskog rasta, može se gajiti i kao saksijska vrsta na manjim terasama.
Maksimalna visina rasta: 40 – 60 cm.
Maksimalna širina krošnje: 40 – 60cm.
Temperaturni minimum: Podnosi niske temperature do -34°C.

Dodatne informacije

Težina 0,3 kg
Dimenzije 20 cm

Koristimo tehnologiju poznatu kao „kolačići“ za prikupljanje i analizu podataka, kao i za prikazivanje oglašavanja, na osnovu vašeg profila i navika pregledanja sajta.