Calcinit 2kg

550,00 RSD

Na zalihama

Šifra proizvoda: 70005 Kategorija:

Opis

Fiziološki problem koji se često javlja u proizvodnji povrća i voća je nedostatak kalcijuma. Simptom koji upućuje na ovaj problem  je trulež ili nekroza na vrhu ploda smeđe boje, koja kasnije može preći u crnu boju. Ovi simptomi su posledica nedostatka kalcijuma ili nemogućnost usvajanja ovog elementa od strane gajene biljke usled visoke temperature i nedostatka vlage tokom dužeg vremenskog perioda. Redovno zalivanje može doprineti boljem usvajanju kalcijuma. Sa prihranom ovim elementom potrebno je krenuti na vreme od početka formiranja plodova.

Yara Liva Calcinit (kalcijum nitrat) je potpuno vodorastvorljivo azotno i kalcijumovo đubrivo. Doza primene u fertigaciji je 4-6 kg/1000 m2 na 10 dana, dok se kod folijarne primene koncentracija kreće 0,2-0,3%.

Važno je napomenuti da Calcinit ne treba mešati sa đubrivima koja sadrže fosfate i sulfate, jer će se u tom slučaju formirati nerastvorljivi talog.
Upotrebom Yara Liva Calcinit sprečava se pojava gorkih pega kod jabuke, suve truleži vrha ploda kod paprike, paleži lista salate i kupusnjača, a poboljšava se i kvalitet plodova kao i mogućnost njihovog dužeg čuvanja.

Pakovanje od 2kg.

Dodatne informacije

Težina 2 kg

Koristimo tehnologiju poznatu kao „kolačići“ za prikupljanje i analizu podataka, kao i za prikazivanje oglašavanja, na osnovu vašeg profila i navika pregledanja sajta.