Fikus Alii

1.700,00 RSD

Latinski naziv : Ficus maclellandii ‘Alii’

Na zalihama

Šifra proizvoda: E06015 Kategorija:

Opis

Fikus Alii je dekorativno drvo, koje u našim uslovima raste od 2 – 3 m u visinu.

Ovo je popularna biljka zbog svog elegantnog izgleda i sjajnih, izduženih listova.

 

Fikus Alii voli mesto sa indirektnim svetlom, direktno sunce može da izazove opekotine na listovima. Fikus je osetljiv na promene mesta i temperature, što može uzrokovati opadanje listova. Biljka se zaliva kada je površinskih par centimetara zemlje u saksiji suvo.

Preporučujemo da se prihranjuje jednom mesečno tokom proleća i u leto đubrivom za list. Listove povremeno treba brisati od prašine mokrom krpom. Fikus  Alii presadite kada biljka preraste saksiju. Najbolje vreme za presadnju je proleće ili jesen. Nova saksija treba da bude jedan do dva broja veća. Za  sadnju koristite ZEMLJU ZA SOBNE BILJKE ili UNIVERZALNU ZEMLJU u koju ćete dodati PERLIT.

 

Korisiti se za biodekoraciju prostora, stambenih i poslovnih objekata. U našim uslovima se gaji u saksijama, kao sobna biljka. Tokom proleća i leta može biti napolju u hladovini, a tokom zime je treba uneti u zatvoren prostor.

Dodatne informacije

Težina 1,1 kg
Dimenzije 80 cm

Možda će vam se svideti …

Koristimo tehnologiju poznatu kao „kolačići“ za prikupljanje i analizu podataka, kao i za prikazivanje oglašavanja, na osnovu vašeg profila i navika pregledanja sajta.