Fikus lyrata

3.200,00 RSD

Latinski naziv: Ficus lyrata

Na zalihama

Šifra proizvoda: E06039 Kategorija:

Opis

Fikus lyrata  se odlikuje krupnim, sjajnim i kožastim listovima tamno-zelene boje koji su u obliku lire, odatle i naziv Fikus lyrata.

Uslovi gajenja

Fikus lyrata se najbolje razvija na mestu sa indirektnim svetlom i većom vlagom vazduha koju donekle možete obezbediti orošavanjem biljke. Listove je potrebno brisati od prašine mokrom krpom. Preporučujemo prihranjivanje ĐUBRIVOM ZA LIST na svake dve do tri nedelje u periodu od marta do oktobra. Između dva zalivanja zemlja treba da se osuši. U slučaju da se biljka previše zaliva, mogu se pojaviti smeđe fleke na listovima, stoga je dobro da se višak vode ne zadržava u podmetaču saksije.

Presađivanje

Fikus presadite kada biljka preraste saksiju. Najbolje vreme za presadnju je proleće ili jesen. Nova saksija treba da bude jedan do dva broja veća. Za  sadnju koristite ZEMLJU ZA SOBNE BILJKE ili UNIVERZALNU ZEMLJU u koju ćete dodati PERLIT.

Upotreba

Korisiti se za biodekoraciju prostora, stambenih i poslovnih objekata. U našim uslovima se gaji u saksijama, kao sobna biljka. Tokom proleća i leta može biti napolju u hladovini, a tokom zime je treba uneti u zatvoren prostor.

Dodatne informacije

Težina 0,9 kg
Dimenzije 100 cm

Koristimo tehnologiju poznatu kao „kolačići“ za prikupljanje i analizu podataka, kao i za prikazivanje oglašavanja, na osnovu vašeg profila i navika pregledanja sajta.