Filodendron ‘Atom’

750,00 RSD

Latinski naziv: Philodendron ‘Atom’

Na zalihama

Šifra proizvoda: E16033 Kategorija:

Opis

Filodendron ‘Atom’ se odlikuje sjajnim i kožastim listovima tamno-zelene boje. Raste žbunasto i dostiže visinu do 30cm.

Uslovi gajenja

Filodendron ‘Atom’ se najbolje razvija na mestu sa indirektnim svetlom i većom vlagom vazduha koju donekle možete obezbediti orošavanjem biljke. Listove je potrebno brisati od prašine mokrom krpom. Preporučujemo prihranjivanje ĐUBRIVOM ZA LIST na svake dve do tri nedelje u periodu od marta do oktobra. Između dva zalivanja zemlja treba da se osuši. U slučaju da se biljka previše zaliva, mogu se pojaviti fleke na listovima, stoga je dobro da se višak vode ne zadržava u podmetaču saksije.

Presađivanje

Filodendron presadite kada biljka preraste saksiju. Najbolje vreme za presadnju je proleće ili jesen. Nova saksija treba da bude jedan do dva broja veća. Za  sadnju koristite ZEMLJU ZA SOBNE BILJKE ili UNIVERZALNU ZEMLJU u koju ćete dodati PERLIT.

Upotreba

Korisiti se za biodekoraciju prostora, stambenih i poslovnih objekata. U našim uslovima se gaji u saksijama, kao sobna biljka. Tokom proleća i leta može biti napolju u hladovini, a tokom zime je treba uneti u zatvoren prostor.

Dodatne informacije

Težina 0,4 kg
Dimenzije 15 cm

Koristimo tehnologiju poznatu kao „kolačići“ za prikupljanje i analizu podataka, kao i za prikazivanje oglašavanja, na osnovu vašeg profila i navika pregledanja sajta.