Gasterija

250,00 RSD

Latinski naziv: Gasteria

Na zalihama

Šifra proizvoda: E07001 Kategorija:

Opis

Gasteria je sukulenta koja ima mesnate listove tamno – zelene boje. Kao isvaka sukulenta, lako se gaji i ne zahteva mnogo nege.

Uslovi gajenja

Najbolje mesto za Gasteriju je gde ima dosta svetlosti, ali da nije ceo dan izložena direktnom suncu. Zemljište treba da bude dobro drenirano, peskovito. Pošto se kod nas gaji u saksijama, najbolje je koristiti već gotovu smešu zemlje za kaktuse. Od marta do oktobra, potrebno je biljku prihranjivati tečnim đubrivom za kaktuse, jednom mesečno.

Prilikom zalivanja paziti da voda ne ostane u rozeti listova, jer to može dovesti do truljenja biljke ili do raznih oboljenja. Između dva zalivanja zemljište treba da se prosuši. Tokom leta može biti napolju, a pred zimu je treba uneti u zatvorenu prostoriju i u tom periodu smanjiti zalivanje na minimum, jednom mesečno (zavisno od uslova u kojim se biljka nalazi). Može se, takođe, cele godine gajiti kao sobna biljka, bez iznošenja napolje tokom letnjih meseci.

Upotreba

Gasteria se korisiti za biodekoraciju prostora, stambenih i poslovnih objekata. U našim uslovima se gaji u saksijama, kao sobna biljka. Tokom proleća i leta može biti napolju, a tokom zime je treba uneti u zatvoren prostor.

Maksimalna visina rasta: 20cm
Temperaturni minimum: Podnosi niske temperature do 10°C.

Dodatne informacije

Težina 0,2 kg
Dimenzije 10 cm

Koristimo tehnologiju poznatu kao „kolačići“ za prikupljanje i analizu podataka, kao i za prikazivanje oglašavanja, na osnovu vašeg profila i navika pregledanja sajta.