Gorući grm u formi drveta

196.350,00 RSD

Latinski naziv: Euonymus alatus 

Na zalihama

Šifra proizvoda: 202103001 Kategorija:

Opis

Gorući grm je listopadni žbun ili niže drvo do 6m. Najinteresantniji je u jesen kad listovi iz zelene boje prelaze u jarko crvenu, po čemu je i dobio ime. Svi delovi biljke su toksični za ljude i mogu izazvati probleme ako se pojedu.

Uslovi gajenja: Gorući grm voli osunčane pozicije do polu senke. Tolererantan je i prema senci, s tim da neće imati tako lep jesenji kolorit. Nije mnogo zahtevna vrsta po pitanju zemljišta, podnosi i suva i vlažna, ipak najbolje se razvija na dobro dreniranim zemljištima.
Period cvetanja: Cveta u kasno proleće, rano leto. Cvetovi su neupadljivi, zelenkasti, a nakon cvetanja formiraju se plodovi koji se sastoje od roze arilusa i narandžastog semena. Seme ostaje na granama i tokom zime. Mnoge ptice se hrane ovim semenom zimi.
Upotreba: Zbog jesenjeg kolorita veoma je interesantna vrsta za pejzažnu arhitekturu. Može se saditi samostalno, u grupama sa nižim biljkama, kao pozadina biljkama zelene boje i sl.
Maksimalna visina rasta: Raste u visinu od 4,5 do 6m, a u širinu često i više od toga.
Temperaturni minimum: Podnosi niske temperature do -35°C.

U ponudi je biljka u formi drveta visine 3m.

Dodatne informacije

Dimenzije 300 cm

Koristimo tehnologiju poznatu kao „kolačići“ za prikupljanje i analizu podataka, kao i za prikazivanje oglašavanja, na osnovu vašeg profila i navika pregledanja sajta.