Hipoestes

260,00 RSD

Latinski naziv:  Hypoestes phyllostachya

 

Na zalihama

Šifra proizvoda: E08016 Kategorija:

Opis

Hipoestes je biljka koja je poreklom sa Madagaskara. Kod nas se gaji kao sobna biljka, mada je mnogi sade i napolju kao sezonsku biljku u cvetnjacima.

Uslovi gajenja

Voli osvetljena mesta bez direktnog sunca. Zemljište treba da bude plodno i blago kiselo, dobro drenirano. Najviše mu odgovara rastresito humusno zemljište sa dodatkom 15% vlažnog peska. Potrebno je da supstrat uvek bude umereno vlažan. Dobra drenaža je obavezna. U periodu od proleća do jeseni poželjno je povremeno prihranjivanje ĐUBRIVOM ZA LIST, na svake dve nedelje. Potrebno je redovno umereno zalivanje destilovanom vodom, kišnicom ili odstajalom vodom koja treba da bude meka i sobne temperature. Zemlja između dva zalivanje ne treba da se potpuno osuši, već samo gornji sloj. Hipoestes voli što češće orošavanje destilovanom vodom, a preporučljivo je držati ga na podmetaču sa vlažnim kamenčićima kako bi biljka imala dovoljno vlage u vazduhu. Traži češće zalivanje. Cvetaju biljke starije od dve godine, Cvetanje traje od leta do jeseni. Cvet je neugledan i u odnosu na dekorativnost listova cvetovi su neprimetni. Preporučuje se prihranjivanje od proleća do jeseni đubrivom za list na svake dve nedelje.

Presađivanje

Presađivanje obaavljati na proleće ili jesen. Presaditi biljku u broj veću saksiju. Najbolje je koristiti već gotovu smešu zemlje za sadnju.

Upotreba

Korisiti se za biodekoraciju prostora, stambenih i poslovnih objekata. U našim uslovima se gaji u saksijama, kako bi se na zimu lako unela u zatvoreno, ukoliko letnje dane provodi napolju.

Dodatne informacije

Težina 0,1 kg

Možda će vam se svideti …

Koristimo tehnologiju poznatu kao „kolačići“ za prikupljanje i analizu podataka, kao i za prikazivanje oglašavanja, na osnovu vašeg profila i navika pregledanja sajta.