Ilex crenata lopta

10.490,00 RSD

Latinski naziv: Ilex crenata ‘Green Lustre’

Preuzimanje u vrtnom centru!

 

Na zalihama

Šifra proizvoda: 202104412 Kategorija:

Opis

Ilex ‘Green Lustre’ je zimzeleni žbun, guste krošnje. Raste u visinu do 1,2m. Listovi su ovalni, sjajni i sitni. Boja lista je svetlo zelena na proleće, a kasnije i tokom zime tamno zelena. Sporog je rasta.

Uslovi gajenja: Odgovara mu sunce do polusenka, i redovno zalivanje. Dobro podnosi orezivanje. Voli vlažna tla i može da raste na skoro svim tipovima zemljišta. Malo manje je otporan na gradska zagađenja od drugih Ilexa.
Period cvetanja: Cvetovi su neupadljivi, beli, pojavljuju se u maju. Muški i ženski cvetovi su najčešće na odvojenim jedinkama. Na jesen se na ženskim formiraju plodovi, crne bobice i ostaju na granama i preko zime, ukoliko ne budu pojedeni od strane ptica.
Upotreba: Pogodan je za manja dvorišta, samostalno ili u grupi sa biljkama drugog kolorita. Može se formirati i ivica od njega, ili se saditi ispred viši biljaka. Lepo izgleda i u grupaciji sa poleglim vrstama. Pogodna vrsta i za gajenje u saksijama na terasi.
Maksimalna visina rasta: 1 – 1,2m.
Maksimalna širina krošnje: 2 – 2,5m.
Temperaturni minimum: Podnosi niske temperature do -23°C.

Dodatne informacije

Težina 15 kg
Dimenzije 50 × 50 × 50 cm

Koristimo tehnologiju poznatu kao „kolačići“ za prikupljanje i analizu podataka, kao i za prikazivanje oglašavanja, na osnovu vašeg profila i navika pregledanja sajta.