Kalatea Orbifolia

3.200,00 RSD

Latinski naziv: Calathea orbifolia

Na zalihama

Šifra proizvoda: E03011 Kategorija:

Opis

Kalatea je izuzetno dekorativna vrsta poreklom iz Brazila. Listovi su jajasti, sa interesantnom šarom. Lice je tamno zeleno sa belim prugama, dok je naličje bordo boje.

Uslovi gajenja: Kalatei najviše odgovara indirektno svetlo. One vole dosta vlage, s tim da supstrat mora biti ocedit i prosušen između dva zalivanja. Osetljive su na suv vazduh, pa im je potrebno često orošavanje, posebno u zimskom periodu. U toku vegetacione sezone se preporučuje prihrana za sobne biljke na dve nedelje. Povremeno se preporučuje brisanje prašine sa listova vlažnom krpom.
Period cvetanja: Kalatea u sobnim uslovima retko cveta. Da bi došlo do cvetanja biljka mora imati optimalne uslove. To, između ostalog što smo naveli, podrazumeva i zimsku temperaturu oko 19°C.
Upotreba: Korisiti se za biodekoraciju prostora, stambenih i poslovnih objekata. U našim uslovima se gaji u saksijama, kao sobna biljka. Leti može da se iznese napolje u hladovinu gde će biti zaštićena od direktnog sunca.
Maksimalna visina rasta: U optimalnom uslovima raste do 1.5m u visinu.

Dodatne informacije

Težina 0,5 kg
Dimenzije 30 cm

Koristimo tehnologiju poznatu kao „kolačići“ za prikupljanje i analizu podataka, kao i za prikazivanje oglašavanja, na osnovu vašeg profila i navika pregledanja sajta.