Katalpa bungei

21.000,00 RSD

Latinski naziv: Catalpa bungei

Preuzimanje u vrtnom centru!

Na zalihama

Šifra proizvoda: 201201308 Kategorija:

Opis

Ovo je nisko listopadno drvo. Radi se o kalemljenoj vrsti gde je kao podloga korišćena obična katalpa (C. biglonioides). Krošnja je široko kišobranasta sa krupnim zelenim listovima koji su sa naličja svetli nego sa lica. Listovi ispuštaju malo neugodan miris ada se protrljaju. Brzorasatuća je vrsta.

Uslovi gajenja: Voli sunce do polusenku. Nije preterano zahtevna po pitanju tla, tolerantna je i na vlažna i na suva zemljišta, najviše joj odgovara vlažna plodna ilovača. Može rasti na mestima gde su česte sezonske poplave.
Period cvetanja: Cveta u julu – avgustu, a plodonosi u septembru. Cvetovi su beli sa ljubičastim i žutim šarama unutar cveta. Cvetovi su veoma dekorativni, a nakon cvetanja se javljaju plodovi u vidu dugih uskih mahuna.
Upotreba: Koristi se za drvorede, parkove, dvorišta. Sadi se najčešće samostalno jer tako dolazi do izražaja njena krošnja. Rasprostranjeno je u urbanim sredinama kao ulično drvo , a takođe se može efikasno koristiti u pejzažu za teška područja poput vlažnih niskih tačaka ili suvih područja sa lošim zemljištima.
Maksimalna visina rasta: 7 – 9m. Visina zavisi od visine kalema.
Maksimalna širina krošnje: Krošnja može biti i šira od visine.
Temperaturni minimum: Podnosi nisk etemperature do 28°C.

Dodatne informacije

Težina 20 kg
Dimenzije 300 cm

Koristimo tehnologiju poznatu kao „kolačići“ za prikupljanje i analizu podataka, kao i za prikazivanje oglašavanja, na osnovu vašeg profila i navika pregledanja sajta.