Katalpa ‘Nana’

15.990,00 RSD17.500,00 RSD

Latinski naziv: Catalpa bignonioides ‘Nana’

Preuzimanje u vrtnom centru!

Šifra proizvoda: - Kategorija:

Opis

Kultivar ‘Nana’ je listopadno drvo visine do 5m, a širina krošnje može biti i veća od visine. Prepoznatljiva je po krupnim srcastim listovima i okruglastoj krošnji. Izuzetno popularna vrsta i zbog brzine rasta.

Uslovi gajenja: Lako se uzgaja na prosečnim, srednjim do vlažnim, dobro dreniranim zemljištima na punom suncu do delimične senke. Tolerantan je na širok raspon uslova tla, uključujući vlažna i suva tla. Tolerantna je na sezonske poplave. Preferira vlažne plodne ilovače.
Period cvetanja: Cvetovi su krupni beli, skupljeni u cvasti. Plod je dugačka, uska mahuna, po kojoj je vrsta dobila ime cigaraš. Mahune se zadržavaju na granama i tokom zime. Plodonosi tek posle sedme godine starosti.
Upotreba: Lepo izgleda u drvoredima zbog okruglaste krošnje. Sadi se često i samostalno i u grupama. Može se saditi na mestima sedenja jer pravi lep hlad, a takođe listovi imaju specifičan miris koji tera komarce. Vrlo interesantna forma koja se može saditi i u malim dvorištima. Rasprostranjeno je u urbanim sredinama kao ulično drvo , a takođe se može efikasno koristiti u pejzažu za teška područja poput vlažnih niskih tačaka ili suvih područja sa lošim zemljištima.
Maksimalna visina rasta: 12 – 15m.
Maksimalna širina krošnje: 6 – 12m.
Temperaturni minimum: Podnosi niske temperature do -30°C.

U ponudi je biljka visine 3m.

Dodatne informacije

Dimenzije 300 cm
Veličina

10/12, 14/16

Koristimo tehnologiju poznatu kao „kolačići“ za prikupljanje i analizu podataka, kao i za prikazivanje oglašavanja, na osnovu vašeg profila i navika pregledanja sajta.