Kleka ‘Old gold’

14.000,00 RSD

Latinski naziv: Juniper pfitzer ‘Old Gold’

Preuzimanje u vrtnom centru!

Na zalihama

Šifra proizvoda: 202300702 Kategorija:

Opis

Zlatna polegla kleka je četinarski žbun koji se nisko razvija, do 1m najviše. Četine imaju zlatno žutu boju sve do leta, kada se intenzitet smanjuje. Preko zime dobija bronzane tonove. Vrlo dekorativna i otporna vrsta koja se često koristi u urbanim predelima, kako na gradskim zelenim površinama, tako i u privatnim dvorištima.

Uslovi gajenja: Može da raste na skoro svim tipovima tla. Najbolje uspeva na prosečnom, umereno vlažnom i dobro dreniranom zemljištu, u punom suncu. Dobro podnosi urbane uslove sredine i zagađenja i može se orezivati.
Upotreba: Najčešće se koristi u kombinaciji sa višim žbunovima i drvećem. Lepo se kombinuje sa vrstama drugog kolorita. Pogodna vrsta za manja dvorišta, za alpinetume i kamenjare. Koristi se kao pokrivač tla, za pokrvanje velikih površina, za nagibe i masive. Zbog guste forme sprečava rast korova.
Maksimalna visina rasta: 0,5 – 1m.
Maksimalna širina krošnje: 1,2 – 1,5m.
Temperaturni minimum: Podnosi niske temperature do -34°C.

U ponudi je veliki odrasta žbun visine do 50 cm i prečnika 120cm.

Koristimo tehnologiju poznatu kao „kolačići“ za prikupljanje i analizu podataka, kao i za prikazivanje oglašavanja, na osnovu vašeg profila i navika pregledanja sajta.