Kordilina ‘Red Star’

1.500,00 RSD

Latinski naziv: Cordyline australis ‘Red Star’

Na zalihama

Šifra proizvoda: E03008 Kategorije: ,

Opis

Cordyline ‘Red Star’ je karakteristična po dugim, kopljastim listovima bordo boje. Listovi gusto rastu u rozeti. Donji listovi se vremenom suše i njihovim uklanjanjem se formira stablo kao kod palmi.

Uslovi gajenja: Kordilina najviše voli osvetljene pozicije, bez direktnog sunca. Ne podnosi naše hladne zime, tako da se s početkom hladnog vremena unosi u zatvoreno. Zalivanje umereno, tokom leta češće nego zimi. Preporučuje se prihranjivanje tečnim đubrivom za sobne biljke na svake dve nedelje tokom vegetacije, odnosno od marta do oktobra. Na dno saksije bi trebalo postaviti drenažni sloj kako bi oticao višak vode pri zalivanju. Povremeno brisati listove vlažnom krpom i okretati biljku kako bi sa svih strana dobijala podjednako svetlosti.
Upotreba: Korisiti se za biodekoraciju prostora, stambenih i poslovnih objekata. U našim uslovima se gaji u saksijama, kako bi se na zimu lako unela u zatvoreno, ukoliko letnje dane provodi napolju.
Maksimalna visina rasta: 2 – 3m.
Maksimalna širina krošnje: 1 – 1,5m.
Temperaturni minimum: Podnosi niske temperature do -2°C.

Dodatne informacije

Težina 1 kg
Dimenzije 80 cm

Koristimo tehnologiju poznatu kao „kolačići“ za prikupljanje i analizu podataka, kao i za prikazivanje oglašavanja, na osnovu vašeg profila i navika pregledanja sajta.