Lampion drvo

8.300,00 RSD

Latinski naziv: Koelreuteria paniculata

Na zalihama

Šifra proizvoda: GDL22715 Kategorija:

Opis

Kelreuterija je listopadno drvo visine do 15m, s tim da u gradskim uslovima naše klime dostiže manju visinu. Formira okruglastu i gustu krošnju. U proleće listovi prvo budu crvenkasti, zatim prelaze u zelenu boju, da bi na jesen postali bronzani.

Uslovi gajenja: Veoma je oporna i ne traži posebne uslove gajenja. Raste na skoro svakom zemljištu, a pogoduju joj mesta sa dosta sunca. Mladi izbojci mogu da stradaju od prolećnih mrazeva. Otporna je vrsta na aerozagađenja, sušu, zbijeno zemljište i na vetar.
Period cvetanja: Cveta od juna do avgusta. Cvetovi su žuti i skupljeni u metličaste cvasti dužine i do 50cm. Plodovi su u vidu mehura, braon boje i ostaju na granama i tokom zime. Medonosna je vrsta.
Upotreba: Lepo izgleda na velikim travnjacima kao centralni detalj. Koristi se i za sadnju u drvoredima i u mešovitim grupacijama sa drugim biljkama. Zbog otpornosti na vetar često se koristi u vetrozaštitnim pojasevima.
Maksimalna visina rasta: 5 – 10m.
Maksimalna širina krošnje: 3 – 8m.
Temperaturni minimum: Podnosi niske temperature do -15°C.

Dodatne informacije

Težina 6 kg
Dimenzije 130 cm

Koristimo tehnologiju poznatu kao „kolačići“ za prikupljanje i analizu podataka, kao i za prikazivanje oglašavanja, na osnovu vašeg profila i navika pregledanja sajta.