Lovor višnja ‘Mano’

1.540,00 RSD

Latinski naziv: Prunus laurocerasus ‘Mano’

 

Na zalihama

Šifra proizvoda: GDL8176 Kategorija:

Opis

Lovor višnja ‘Mano’ raste kao zimzeleni žbun ili niže drvo, visine do 3m. Listovi su kožasti i sjajni, tamnozeleni tokom cele godine.

Uslovi gajenja: Otporna j vrsta i dobro podnosi orezivanje. Najbolje raste na suncu ili polusenci. Voli vlažna i bogata zemljišta, dobro drenirana. Tolerantna je na gradske uslove. Dobro podnosi naše klimatske uslove i zimu.
Period cvetanja: Cveta u proleće u aprilu – maju, belim do krem cvetovima koji su skupljeni u grozdaste cvasti. Plodovi se formiraju u jesen i postaju crveni kad su zreli, nisu jestivi.
Upotreba: Često se koristi za formiranje žive ograde, jer dobro podnosi orezivanje i brzo raste. Orezivanjem se formira gustina krošnje. Može se saditi i samostalno, uz zgrade, staze, u grupi sa većim biljkama i sl. U ponudi je i sve popularnija forma krošnje na štapu koja se može formirati i od lovor višnje.
Maksimalna visina rasta: 2 – 3m.
Maksimalna širina krošnje: 1 – 2m.
Temperaturni minimum: Podnosi niske temperature do -24°C.

Dodatne informacije

Težina 1,1 kg
Dimenzije 30 cm

Koristimo tehnologiju poznatu kao „kolačići“ za prikupljanje i analizu podataka, kao i za prikazivanje oglašavanja, na osnovu vašeg profila i navika pregledanja sajta.