Magnolija zimzelena ‘Little Gem’

2.880,00 RSD

Latinski naziv: Magnolia grandiflora ‘Little Gem’ 

Na zalihama

Šifra proizvoda: GDL1959 Kategorija:

Opis

‘Little Gem’ je kultivar krupnocvetne magnolije, koji je veoma atraktivan zbog krupnih, kožastih listova koji su sa lica zeleni i sjajni, a sa naličja su mat braon boje. Takođe je dekorativna i zbog krupnih belih cvetova. Ima kompaktniju krošnju od obične krupnocvetne magnolije (M. grandiflora).

Uslovi gajenja: Zbog krtih grana treba joj mesto zaštićeno od jakih vetrova. Voli sunčane i polusenovite položaje i kiselo, vlažno zemljište, ali dobro drenirano. Tokom cele godine sa nje opadaju stari, odnosno osušeni listovi, koji osim što redovno moraju da se uklanjaju ne dozvoljavaju drugom rastinju da opstane ispod ove biljke. Dobro podnosi niske temperature kad se ukoreni i prilagodi stalnom mestu sadnje. Dok je mlada trebalo bi je štititi od mraza.
Period cvetanja: Biljka cveta od maja do septembra. Cvetovi su veoma krupni, krem-belih latica i prijatno mirisni. Pojavljuju se isključivo na magnolijama koje su starije od osam godina. Plodovi predstavljaju šišaričastu, izduženu skupinu koju čine brojni pojedinačni plodići. Jarko crvene semenke su smeštene u šišaričastim plodovima i sazrevaju od kraja septembra do kraja novembra.
Upotreba: Najčeše se viđa po parkovima, s tim da se sve više sadi i u dvorišta. Lepo izgleda kad se sadi soliterno, kao centralni detalj. Takođe se lepo uklapa i sa niskim žbunastim i cvetnim vrstama.
Maksimalna visina rasta: 3 – 4m.
Maksimalna širina krošnje: 1,5 – 2,5m.
Temperaturni minimum: Podnosi niske temperature do -18°C.

Dodatne informacije

Težina 0,7 kg
Dimenzije 50 cm

Koristimo tehnologiju poznatu kao „kolačići“ za prikupljanje i analizu podataka, kao i za prikazivanje oglašavanja, na osnovu vašeg profila i navika pregledanja sajta.