Pomorandža

101.490,00 RSD

Latinski naziv: Citrus aurantium

Preuzimanje u vrtnom centru!

Na zalihama

Šifra proizvoda: 202003014 Kategorije: ,

Opis

Temperatura: Citusi ne podnose niske temperature. Temperature od -5 °C mogu prouzrokovati znatna oštećenja, pa i uginuće cele biljke. Krošnju voćke treba pokriti zaštitnom folijom tokom zimskih meseci. Limun je jedan od najosetljivijih vrsta agruma na zimsku hladnoću. Tokom zimskih meseci je potrebno biljku uneti u svetlu prostoriju, najbolje negrejanu.

Voda: U septembru bi trebalo prekinuti s đubrenjem i biljke zalivati umereno. Dakle, trebalo bi da se zemlja osuši između dva zalivanja. Tokom letnjih vrućina zalivamo ih češće. Citrusi traže dovoljne količine vode, naročito u vegetacionom periodu od aprila do kraja septembra.

Zemljište: Citrusima odgovaraju dobro drenirana zemljišta lakše teksture. Najprikladnija su ilovasta ili peskovito-ilovasta plodna zemljišta kao i osunčani položaji, zaštićeni od vetra.

Citruse je neophodno tokom hladnijih meseci unositi u zatvoren prostor pa s toga moraju biti zasađeni u adekvatnu saksiju.

Dodatne informacije

Dimenzije 300 cm

Koristimo tehnologiju poznatu kao „kolačići“ za prikupljanje i analizu podataka, kao i za prikazivanje oglašavanja, na osnovu vašeg profila i navika pregledanja sajta.