Zlatna istočna tuja

12.000,00 RSD

Latinski naziv: Thuja orientalis ‘Compacta Nana Aurea’ 

Preuzimanje u vrtnom centru!

Na zalihama

Šifra proizvoda: 251301601 Kategorija:

Opis

Ovo je vrsta niske tuje koja raste do 1,5m u visinu. Ima kupastu formu i guste četine. Boja četina varira od zlatno zelene na proleće, do bronzane na jesen. Vrlo popularna vrsta za razne namene. Sporog je rasta.

Uslovi gajenja: Najbolje uspeva na plodnom, humusnom i rastresitom zemljištu koje je dobro drenirano. Voli osunčane pozicije do polusenovite i redovno zalivanje. Ono što joj ne pogoduje je sušno zemljište i od toga najčešće propada. Podnosi korektivno i dekorativno orezivanje. Dobro podnosi niske temperature. Zimi bi trebalo stresati sneg sa grana kako ne bi došlo do lomljenja. Preporučuje se malčiranje.
Upotreba: Koristi se za formiranje nižih živih ograda, zatim za alpinetume i grupacije. Takođe lepo izgleda i samostalno ili u grupi sa nižim žbunovima i poleglim vrstama, posebno sa vrstama kontrastnih boja. Često se koristi i za formiranje topijarnih formi. Može se gajiti i u žardinjerama i pogodna je za mala dvorišta.
Maksimalna visina rasta: 1 – 1,5m.
Maksimalna širina krošnje: 0,6 – 0,9m.
Temperaturni minimum: Podnosi niske temperature do -23°C.


			

Dodatne informacije

Dimenzije 150 cm

Koristimo tehnologiju poznatu kao „kolačići“ za prikupljanje i analizu podataka, kao i za prikazivanje oglašavanja, na osnovu vašeg profila i navika pregledanja sajta.