Serralunga

Saksije i nameštaj za uređenje spoljnih prostora

Serralunga je osnovana 1825. godine u gradu Biella u Italiji. Osnovna delatnost ove porodične kompanije je proizvodnja modernog i visokokvalitetnog nameštaja za otvorene prostore.

Sedište kompanije se nalazi na istom mestu gotovo dva veka. Komletna proizvodnja je skoncentrisana u gradu Biella u ulici koja je dobila ime po Serralunga porodici. Godišnje proizvedu oko 1,200 tona plastike odnosno oko 200,000 proizvoda.

Filozofija

„Svaka duša ima mesto mira. Zamišljam prostore u kojima moji predmeti daju osećaj mira i lepote u prirodnom okruženju.  To je san koji vodi moj svakodnevni rad: fluidna granica između zatvorenog i otvorenog prostora u kojoj spoljašnost postaje intima, a unutrašnjost svetla i sunčana, mešajući stvari i stvarajući neočekivano. Emocionalno.“

Outdoor Design

Duh istraživanja i strast prema tehnologiji, zajedno sa proizvodnom tradicijom, osnove su brenda Serralunga koji, kroz originalne i vredne kolekcije, slavi dizajn made in Italy: referentna tačka i svetski trend setter.

Rezultat je kombinacija oblika i jedinstvenih interpretacija sposobnih da pretvore čisto funkcionalni objekat u zadivljujući komad nameštaja, čineći Urban Outdoor lepim i udobnim kao dizajn enterijera.

Dizajneri

Nebrojeni dizajneri enterijera radili su sa Serralungom. Oni dolaze iz svih krajeva sveta i svi su umetnici koji vole vrtni nameštaj. Teško je izabrati, od pregršt umetnika, samo nekoliko imena: svaki dizajner enterijera je prijatan uspeh za Serralungu.

Philippe Starck je dizajnirao saksiju Holly All. Holly All može biti stolica, saksija ali i jedinstvena skulptura.

Zaha Hadid je dizajnirala jedinstvenu saksiju Flow. Flow ostavlja bez teksta, pogotovo ako se uzme u obzir visina od 1 ili čak 2 metra i njena elegantne forma koja se neprestano menja zavisno od ugla koji se posmatra.

Karim Rashid je stvorio višenamenski Plomb e Kronik, u zavisnosti od potrebe i prostora može biti sto, stolica i saksija.

Urban Garden & Serralunga

Urban Garden je 2019. godine postao partner Serralunga u Srbiji. U vrtnom centru u Ostružnici možete pronaći gotovo kompletan asortiman ove prestižne italijanske komapanije.

Izabrati Serralunga znači biti u stanju prepoznati i ceniti originalnost

Koristimo tehnologiju poznatu kao „kolačići“ za prikupljanje i analizu podataka, kao i za prikazivanje oglašavanja, na osnovu vašeg profila i navika pregledanja sajta.