Zeleni zidovi od stabilizovanih biljaka

Trend za 2020. godinu

Stvoriti smirujući osećaj vrtnog ili šumskog zelenila u našem radnom i životnom prostoru; pretvoriti životni i radni prostor u zelenu oazu koja će nas opustiti, smiriti, ulepšati nam dan; učiniti ambijent koji nas okružuje humanim – bio je veliki izazov dizajnera enterijera današnjice. Produkt su stabilizovana mahovina, zelene biljke i cvetnice od kojih se izrađuje zeleni zid – originalan proizvod koji je praktičan, ekološki i inovativan

Donosimo živi svet u Vaše domove i poslovne prostore

Zahvaljujući novim tehnološkim trendovima, priroda više nije privilegija isključivo spoljnog prostora, već poslovna investicija za zadovoljstvo klijenata i zaposlenih.

Zeleni zidovi sa stabilizovanim biljkama ne zahtevaju održavanje. Proces očuvanja znači da biljkama nije potrebna voda i svetlost, a pritom zadržavaju svoju originalnu lepotu i svežinu godinama.

Ovi zeleni zidovi su 100% prirodni, ekološki i ekonomični:

 • Svi stabilizovani proizvodi su prirodne zelene biljke i cvetnice koje su pri uzgoju tretirane biljnom bio-razgradivom tečnošću, kroz jedinstven proces koji nije štetan po okolinu, a bazira se na zameni biljnog soka mešavinom konzervanta u čijoj je osnovi prirodan glicerin. To je tečnost vrlo slična šećeru i 100% je bio-razgradiva. Ne koriste se nikakvi otrovni sastojci.
 • Stabilizovane biljke su mnogo efikasnije od svežih zbog svoje dugotrajnosti, nisko-energetskog transporta i skladištenja, a samim tim su veoma isplativi. Takođe imaju znatno niži nivo ugljenika.
 • U ovom obliku biljke apsorbuju toksine i mirise iz vazduha, tako da su pogodne za zagušljive prostore gde je velika frekvencija ljudi.
 • Ne proizvode alergene i iritante – pripadaju kategoriji dekorative (100% je prirodno, ali nije živo), stoga je adekvatno za opremanje svih eneterijera, budući da u ovakvom ne može uticati na alergije, nije podložno parazitima, bakterijama i sl.
 • Izuzetno su izdržljive i otporne na promene temperature.
 • Dokazano je da zeleni zidovi imaju psihološki uticaj na ljude. Takvi prostori deluju umirujuće, hrane našu glad za prirodom i čine nas srećnijima.
 • Afinitet za vlagu – jedno od svojstava stabilizovanih biljaka jeste hidro osetljivost; postavljeni u vlažne prostore uspešno apsorbuju vlagu.

Zeleni zidovi su otporni i dugotrajni

Zeleni zidovi sa stabilizovanim biljkama su veoma otporni i dugotrajni, a uz pravu negu uživaćete uz njih godinama. Ne zahtevaju orezivanje i zalivanje, jedina nega koja im je potrebna je povremeno brisanje prašine – idealno bi bilo vazdušnim sprejom, vazdušnim fenom ili mekom tkaninom.

Da bi biljke imale optimalne uslove, potrebno je pridržavati se sledećih saveta:

 • Izbegavanje lomljenja, stiskanja ili savijanja lišća, latica ili cvetova.
 • Izbegavanje dužeg izlaganja direktnom suncu.
 • Izbegavanje izlaganja vlagi višoj od 80%.
 • Samo su za unutrašnju upotrebu.
 • Bez zalivanja ili potapanja proizvoda u vodu.

Urban Garden

Urban Garden je vrtni centar – rasadnik u Ostružnici u kojem možete saznati sve o zelenim zidovima i pronaći rešenje za vaš dom ili poslovni prostor.

Zeleni zidovi su trend koji ne smete propustiti!

Koristimo tehnologiju poznatu kao „kolačići“ za prikupljanje i analizu podataka, kao i za prikazivanje oglašavanja, na osnovu vašeg profila i navika pregledanja sajta.