HoReCa Urban Garden Program

Neka vam zavide

Na HoReCa tržištu su prisutni brojni savremeni proizvodi, usluge i trendovi u načinu poslovanja, snabdevanja i funkcionisanja hotela, restorana, kafića i ostalih ugostiteljskih objekata. Kako vidimo da pomenuti sektor uzima u obzir trendove, savete i propise, dovodi nas do toga da je nezaobilazan deo izgled jednog prostora, tj. enterijer i eksterijer nekog ugostiteljskog objekta.

Pored lepo usklađenih boja zidova i nameštaja unutrašnjeg prostora restorana, kafića ili sobe hotela, posebnu notu lepote i osećaja prijatnosti daće sobne biljke koje su postale nezaobilazan detalj prilikom uređenja enterijera. Kada birate biljke morate imati u vidu da svaka biljka zahteva određene uslove za svoj razvoj i opstanak. Kako se u većini ugostiteljskih objekata često otvaraju vrata, po potrebi se smenjuje korišćenje grejanja i hlađenja, shvatamo da osetljive biljke neće opstati u tom okruženju. Pravi izbor za ovakve prostore su izdržljive biljke poput zamija, sanseverija (ove dve biljke su idealne za mesta sa malo svetlosti), dracena, nolina, juka, kordilina, spatifiluma… Većina ovih biljaka spada u prečišćivače vazduha, što je izuzetno bitno zbog gužve i duvanskog dima koji je sveprisutan u restoranima i kafićima.

SOBNE BILJKE PONUDA

U zavisnosti od veličine i oblika biljke potrebno je izabrati saksiju kojih danas ima u ogromnom broju boja, oblika, dezena i tekstura. Postoje oblici koji znatno doprinose intimnoj atmosferi. Ako želite na primer da od jedne prostorije napravite dve celine, možete ih razdvojiti nizom saksija istog oblika ispunjenih biljkama željene visine. Izborom oblika i boje saksije birate da li će prostor dobiti nikad prevaziđen klasičan ili moderan izgled.

PONUDA SAKSIJA

Ukoliko u datom prostoru nema dovoljno svetlosti i drugih uslova za opstanak prirodnih biljaka, uvek su dobar izbor visokokvalitetne veštačke biljke koje verno imitiraju prirodne. Pogodne su i za izradu aranžmana čime se dobija trajna dekoracija za holove, pultove, recepcije, toalete… Veštačke bilke ne zahtevaju održavanje i danas se izrađuju u mnogo različitih stilova, boja i materijala, tako da sigurno možete naći nešto što prija vašim čulima.

VELIKI IZBOR VEŠTAČKIH BILJAKA

Trenutno je u svetu, a i kod nas ogroman hit zid napravljen od prirodnih ili veštačkih biljaka – zeleni zid. Da li ćete biljkama ispuniti deo jednog zida, ceo zid ili napraviti pregradu između dve prostorije, izbor je na Vama. Svakako će dati poseban pečat prostoru.

Što se tiče uređenja eksterijera, odnosno terasa i bašti hotela, restorana i kafića, zelenilo takođe igra veoma važnu ulogu. Prelepe vrtne biljke učiniće posetiocima i gostima ugođaj potpunim. Topijari su pun pogodak za eksterijere ove vrste. Zeleni zidovi od prirodnih biljaka će doprineti otmenosti i ostaviti utisak dobrog ukusa. Špaliri su idealni kao vizuelne barijere za svaku terasu i baštu, kako bi se odvojili od saobraćaja i pogleda prolaznika.

DRVEĆE U NAŠOJ PONUDI
ŽIVE OGRADE
PUZAVICE

Sezonske biljke su svakako nezaobilazan deo terasa i bašti koje svojim raskošnim i raznobojnim cvetovima donose lepo raspoloženje i potpunu definiciju okruženja. Tu su naravno neizostavne: muškatle, begonija, petunija, turski karanfil, dalija, kadifica, jadranska lepotica, lantana, dan i noć, hrizantema…sa kojima uvek možete napraviti svoju malu oazu za uživanje.

SEZONSKO CVEĆE

Urban Garden

Urban Garden je vrtni centar – rasadnik u Ostružnici u kojem možete saznati više o HoReCa programu i pronaći rešenje za vaš hotel, restoran, kafić…

Koristimo tehnologiju poznatu kao „kolačići“ za prikupljanje i analizu podataka, kao i za prikazivanje oglašavanja, na osnovu vašeg profila i navika pregledanja sajta.