Žive ograde i ukrasno žbunje

Žive ograde su odličan način da se vaše dvorište ili bašta pretvori u zeleni raj. One ne samo da izgledaju lepo, već i pružaju brojne koristi poput zaštite od vetra, buke i neželjenih pogleda. U našoj prodavnici nudimo širok izbor sadnica za žive ograda i ukrasnog žbunja.
Ukrasno žbunje ili grmlje, obuhvata biljke koje igraju veoma bitnu dekorativnu ulogu u ozelenjavanju. Njihova visina je raznovrsna i može biti od dvadeset centimetara do čak četiri do pet metara. Većina žbunja se oblikuje, orezuje da bi se dobila određena forma kako bi se neki deo dvorišta istakao. Mogućnosti koje žbunje i žve ograde pružaju u uređivanju dvorišta su ogromne. Pravim izborom vrsta svaki deo dvorišta bilo da je izložen suncu ili je u senci će biti upotpunjen zelenilom. Vrsta je zaista bezbroj i možemo ih grupisati u jednostavne celine. LISTOPADNO ŽBUNJE koje u većini slučajeva ima predivno cveće i koje daje posebnu nežnost ambijentu. ZIMZELENO ŽBUNJE će cele godine biti ukrasno, a na proleće dobiće posebnu lepotu kada se pojave sitni cvetovi. ČETINARSKO ŽBUNJE takođe zeleno tokom cele godine i svojim formama ukrašavaće dugi niz godina svaki vrt. Jedan veliki segment žbunja su svakako vrste koje se koriste za kreiranje živih ograda. Žive ograde takođe možemo grupisati na LISTOPADNE, ZIMZELENE i Četinarske. Njih karakteriše visoka otpornost na orezivanje i brz rast. U našoj širokoj ponudi ukrasnog žbunja sigurni smo da ćete pronaći ono koje je najbolje za vaše dvorište ili čak kombinaciju različitih.

Koristimo tehnologiju poznatu kao „kolačići“ za prikupljanje i analizu podataka, kao i za prikazivanje oglašavanja, na osnovu vašeg profila i navika pregledanja sajta.