Urban Garden - Rasadnik

Rasadnik Urban Garden

Rasadnik Urban Garden, bavi se uvozom i prodajom najrazličitijih biljaka, kao i artikala potrebih za opremanje bašte, terase, dvorišta i poslovnih prostora. Pored biljaka iz uvoza sarađujemo i sa domaćim rasadnicima.

U rasadniku Urban Garden u Ostružnici radi 6 inženjera arhitekture koji nude besplatne savete i stručne konsultacije vezane za ozelenjavanje prostora.

Od samog otvaranja rasadnika trudimo se da izađemo maksimalno u susret potrebama i željama kupaca što podrazumeva sagledavanje mogućnosti odnosno uslova koje pruža teren gde klijent planira sadnju i odabir adekvatnih biljaka, tako da se dobije skladna, estetski privlačna celina.

Veoma je važno pri izboru biljaka  krenuti od uslova na terenu i shodno tome pristupiti odabiru sadnog materijala.

Šarenolik, kvalitetan sadni materijal koji posedujemo omogućava nam da zadovoljimo i najzahtevnije projektne zadatke.

Primarna delatnost rasadnika Urban Garden je prodaja drveća, biljaka i opreme za baštovanstvo.

S tim u vezi, trudimo se da ponuda bude raznovrsna. Rasadnik nije usko specijalizovan za određeni tip biljaka, već obiluje vrstama.

U našem rasadniku možete pronaći sadnice sezonskog cveća čija ponuda se smenjuje u skladu sa godišnjim dobima.

U rano proleće u prodaji su sadnice dan i noć, jagorčevine, kadifice, lepog čoveka, dalije, lepe kate, floksa, iberisa, armerije, smilja, miozotisa, dugmića,  i dr.

Tokom leta u rasadniku su aktuelne begonije, lepi jova, gipsofila, muškatla, petunija, ukrasni duvan, zevalice, vrbene, tamjanike, vinke, nova gvineja, bidens, nevestin veo, ipomea, karanfil, turski kranfil, lobularia. Jesenju sliku rasadnika dopunjuju hrizanteme, tradeskancija, dihondra i dr.

Pored toga, rasadnik obiluje zimzelenim, četinarskim i listopadnim žbunjem, različitih dimenzija i formi. Naime, kod nas možete pronaći kocke, lopte, spirale i bonsai izrađene od šimšira, fotinije, tuje, lejlandija, smrče. Vrlo su popularne takozvane ’lopte na štapu’.

Radi se o kalemljenim krošnjama biljaka od kojih se orezivanjem formiraju lopte. U toj formi, rasadnik poseduje božikovinu, fotiniju, lejlandi, udiku i evonimus.

U rasadniku svakako možete pronaći i mnoge vrste ukrasnih trava i perena. Ukrasne trave uglavnom vode poreklo iz domaćih rasadnika, a radi se o vrstama: kareks, ofiopogon, festuka, liriope, iđirot, penisetum, kineska šaš, crvena trava (imperata), pampas trava. Rasadnik je opremljen i semenom trave različite namene. Posedujemo seme za sportske terene, za zasenčene terene i one koji se slabije zalivaju, finu englesku smešu trave i dr.

Posebno smo ponosni na veliki izbor visokog drveća, drvorednih sadnica, lišćara kakvi su u rasadnicima u  našoj zemlji retki. Od lišćarskih vrsta rasadnik prednjači sa različitim javorima, hrastovima, jasenom, kestenom, ali i popularnom katalpom i paulovnijom.

Egzotične vrste poput judinog drveta, mimoze i raznih cvenih magnolija su takođe deo rasadničarske ponude.

Kod nas možete pronaći raskošne četinare koji mogu biti i po 6m visoki – jela, smrča, kedar, čempres, omorika i sl. U ekskluzivnoj smo prilici da ponudimo različite vrste palmi, strelicija i citrusa (limun, pomorandža, kumkvat, klementina).

Veliki broj naših kupaca se opredeljuje za, sve više popularne, masline. Izbor maslina je takav da se u rasadniku mogu naći male, sobne masline stare svega nekoliko godina, pa sve do onih impozantnih starih više desetina godina.

Ono što je u našem rasadniku još posebno su špaliri fotinije u različitim veličinama od kojih je najviši visok 2m. Manji deo ponude rasadnika čine voćarske vrste poput jabuke, breskve i trešnje, ali i malina, kivija, grožđa i aronije.

Važno je napomenuti da je većina sadnica kontejnerska i da im to omogućava kontinuiranu sadnju tokom cele godine. Veće sadnice u rasadniku poseduju airpot kontejnere koji nude bolji razvoj korenovog sistema nakon presađivanja.

Manji deo biljaka je u trapu. Utrapljene biljke su dostupne za vađenje tokom ranog proleća i kasne jeseni. Radi se uglavnom o lišćarskim drvorednim sadnicama obima 20/25cm. Dostupni su grab, lipa, parocija, bagrem, javor i dr.

U ekskluzivnoj smo prilici da u okviru rasadnika ponudimo i velika, odrasla stabla zimzelene biljke lovor višnje. To je biljka koju najčešće srećemo u formi zimzelenog žbuna koji se koristi za žive ograde. U ovom slučaju radi se o visoko formiranom drvetu visine 4m koji može da posluži kao odlična vizuelna barijera.

Rasadnik Urban Garden uvoznik Serralunga i Deroma

Rasadnik Urban Garden je direktni uvoznik dva svetski poznata brenda saksija – Serralunga i Deroma. Serralunga nam omogućava da ponudimo ekskluzivne komade nameštaja i saksija zvučnih dizajnerskih imena. Baštenski nameštaj podrazumeva atraktivne stolice, klupe, stolove, ali i lampe. Veći deo nameštaja je providan i ima mogućnost da svetli u različitim bojama koje se podešavaju preko daljinskog upravljača.

Deroma raspolaže saksijama izrađenim od pečene gline – terakota, u različitim veličinama i oblicima, uključujući žardinjere i viseće saksije, ali i modernim plastičnim saksijama, pogodnim za korišćenje u eksterijeru i enterijeru. Veće plastične saksije poseduju točkiće za lakše premeštanje kao i unutrašnju tacnu  za sakupljanje viška vode.

Rasadnik je opremljen i različitim žardinjerama koje prate sezonsko cveće. U okviru rasadnika, razvili smo sopstveni brend ’Fiberstyle’ koji podrazumeva izradu saksija od fiberglass-a (poliestera armiranog staklenim vlaknima), što ih čini veoma laganim, izrazito postojanim i otpornim na atmosferske uticaje. U izvođenju samih modela (budućih saksija) korišćene su čiste forme, ravne linije, bez dekoracije i suvišnih detalja, jednom rečju sasvim novi koncept dizajna saksija. Pored ovoga, rasadnik poseduje i konvencionalne saksije od fiberston-a koje se uklapaju u gotovo svaki prostor zahvaljujući neutralnim (sivim, bež) tonovima i svedenom dizajnu.

Naš rasadnik sarađuje i sa domaćom firmom koja se bavi proizvodnjom kvalitetnog, izdržljivog parkovskog mobilijara. U okviru njihovog programa izabrali smo velike betonske žardinjere, klupe od punog drveta i kovanog gvožđa i spoljne kante, pepeljare od betona i drveta. Svi komadi nameštaja mogu se uklopiti i poručiti da budu stilski identični čime se stiče utisak celovitosti jednog prostora.

Trudimo se da, kao veliki rasadnik, uvek ispratimo trendove. Gostujemo u popularnim emisijama i pišemo stručne članke za atraktivne časopise koji se tiču uređenja prostora.

Rasadnik Urban Garden

Osim biljaka, kod nas se sezonski smenjuju i dekoracije, pa tako imamo novogodišnji program, različite akcije za dan zaljubljenih, dešavanja za noć veštica, okupljamo različite grupe dece i bavimo se edukacijom. Vrlo smo raspoloženi da u okviru rasadnika ugostimo različite grupe korisnika i organizujemo promocije i prezentacije.

Rasadnik je opremljen i pratećim dekorativnim artiklima kao što su: svećnjaci, vaze, staklene posude, lampioni, kamene posude i dr.

Ideja je da se u okviru jednog rasadnika mogu pronaći svi artikli potrebni za opremanje dvorišta, pa tako kod nas možete pronaći i različite supstrate, malč, kamen, rastere i dr.

Različiti supstrati podrazumevaju posedovanje specijalizovanih mešavina za sobne biljke, citruse, muškatle i petunije, mediteranske biljke i dr. Malč je dostupan u četiri boje: crvena, crna, narandžasta i žuta, ali i u dve veličine klasičnog prirodno obojenog – sitan i krupan.

Kamen je u rasadniku raspoloživ u pakovanjima od po kilogram i od po 25kg. Dostupne su tri boje, crna, crvena i bela i nekoliko granulacija. Znamo koliko je važno redovno prihranjivati biljke pa smo tako u rasadniku pripremili raznovrsnu ponudu đubriva, onih širokog spektra, ali i specijalizovanih za određene vrste.

Naš rasadnik nudi veliki izbor eksterijera

Za obavljanje poslova na uređenju eksterijera, rasadnik nudi različite ručne alate brenda Villager i Fiskars kao što su makaze za orezivanje, testere, merne trake, makaze za travu, srpovi, kose, grabulje, lopate, motike, vile, četke, različiti noževi (kalemarski), oštrači   i sekire.

Od dodatne opreme u rasadniku ćete pornaći kante za zalivanje, kofe, merdevine, korita za malter, motalice za crevo, agril i agrotekstilnu foliju, zaštitne maske, vrpce za vezivanje biljaka, cerade, rukavice, čizme, kolica itd. Kosačice i trimeri su sastavni deo ponude rasadnika.

Veštačke biljke su, takođe, deo ponude našeg rasadnika. Imamo ih kao materijal za pravljenje aranžmana, u vidu grana, ali i kao već gotove biljke u saksijama. Gotove biljke u saksijama su mahom sobne biljke poput fikusa, monstere, palmi, filodendrona i dr. Rasadnik poseduje cvetne grane i grane sa lišćem što pruža mogućnost kombinovanja i stvaranja kreacija. U okviru rasadnika stručni saradnici izrađuju i veštačke zelen zidove po meri.

Za sve svoje kupce nudimo uslugu presađivanja biljaka kupljenih kod nas. U rasadniku je zaposleno 6 inženjera pejzažne arhitekture koji su na raspolaganju u svakom trenutku da daju besplatan savet i pomognu u odabiru biljaka. Ispred prodaje, i uvek na prvom mestu, nam je da pružimo adekvatnu informaciju i ponudimo biljku kojom će naši kupci biti zaista dugoročno zadovoljni.

Kreativno se izražavamo kroz pravljenje aranžmana koje su posetioci u mogućnosti da kupe, ali i da naruče prema sopstvenom senzibilitetu da se izrade. Aranžmani se izrađuju od sobnih biljaka koje takođe nudimo i kao zasebne komponente. Na svake dve nedelje u naš rasadnik stiže nova količina svežih biljaka iz Holandije.

Trudimo se da u svakoj turi nabavimo neke nove popularne vrste u trendu. U redovnoj ponudi su vrste poput zamije, pahire, monstere, filadendrona, dracene, drveta života, anturijuma, ljubičica, kaktusa. Dobro uklopljena saksija sa biljkom je ključ za dobar izgled i veću dekorativnost.

Pored stručnih konsultacija, u našem rasadniku, u mogućnosti smo da ponudimo i usluge projektovanja. Konstantno se trudimo da radimo na usavršavanju znanja iz oblasti usluga iz delatnosti kojom se bavimo. Od samog otvaranja rasadnik imakontinuirani rast plasmana robe što ukazuje na poverenje zadovoljnih kupaca koji se vraćaju ali i na priliv novih.

Rasadnik se pruža na 15000 kvadratnih metara i izlazi na Savu, a obzirom da se bavimo delatnošću kojom se bavimo, pretendujemo da postanemo mesto porodičnih okupljanja, mesto na kome možete da se opustite i uživate u lepoti biljaka i svežem vazduhu.

Koristimo tehnologiju poznatu kao „kolačići“ za prikupljanje i analizu podataka, kao i za prikazivanje oglašavanja, na osnovu vašeg profila i navika pregledanja sajta.