Zimzelena magnolija

97.000,00 RSD

Latinski naziv: Magnolia grandiflora 

Preuzimanje u vrntom centru!

Na zalihama

Šifra proizvoda: 201100217 Kategorija:

Opis

Magnolija je zimzeleno, spororastuće drvo. Veoma je atraktivna zbog krupnih, kožastih listova koji su sa lica zeleni i sjajni, a sa naličja su mat braon boje. Takođe je dekorativna i zbog krupnih belih cvetova.

Uslovi gajenja: Zbog krtih grana treba joj mesto zaštićeno od jakih vetrova. Voli sunčane i polusenovite položaje i kiselo, vlažno zemljište, ali dobro drenirano. Tokom cele godine sa nje opadaju stari, odnosno osušeni listovi, koji osim što redovno moraju da se uklanjaju ne dozvoljavaju drugom rastinju da opstane ispod ove biljke.
Period cvetanja: Biljka cveta od maja do septembra. Cvetovi su veoma krupni, belih latica i mirisni. Pojavljuju se isključivo na magnolijama koje su starije od osam godina. Plodovi predstavljaju šišaričastu izduženu skupinu koju čine brojni pojedinačni plodići. Jarko crvene semenke su smeštene u šišaričastim plodovima i sazrevaju od kraja septembra do kraja novembra.
Upotreba: Najčeše se viđa po parkovima, s tim da se sve više sadi i u dvorišta. Za razvoj joj je potrebno dosta prostora pa je treba saditi na odstojanju od drugih biljaka.
Maksimalna visina rasta: Raste u visinu do 10m.
Maksimalna širina krošnje: Može se raširiti 4 – 5m.
Temperaturni minimum: Podnosi niske temperature do -18°C.

U ponudi je biljka u formi drveta.

Dodatne informacije

Dimenzije 350 cm

Koristimo tehnologiju poznatu kao „kolačići“ za prikupljanje i analizu podataka, kao i za prikazivanje oglašavanja, na osnovu vašeg profila i navika pregledanja sajta.