Brdska bambus palma

560,00 RSD

Latinski naziv: Chamaedorea elegans

 

Na zalihama

Šifra proizvoda: E03027 Kategorija:

Opis

Brdska ili bambus palma je spororastuća palma koja dostiže visinu oko 2,5m. Listovi su složeni i sastoje se od mnogobrojnih izduženih i zašiljenih listića. Ovo je biljka koja nije teška za održavanje i uz pravilnu negu možete dugo uživati u njenoj lepoti.

Uslovi gajenja: Ovoj palmi naviše odgovara indirektna svetlost, a tolerisaće i manjak svetlosti. Zahteva ocedito zemljište i redovno zalivanje. Preporučuje se orošavanje listova jer biljka voli vlagu u vazduhu. Prihranu bi trebalo dodavati jednom mesečno tokom perioda vegetacije. Takože se preporučuje povremeno brisanje prašine sa listova mokrom krpom.
Period cvetanja: Cvetovi su sitni, svetlo žuti i neupadljivi. Skupljeni su u cvasti na dugim stabljikama. Plod je narandžasta do crvena koštunica veličine oko 1cm.
Upotreba: Korisiti se za biodekoraciju prostora, stambenih i poslovnih objekata. U našim uslovima se gaji u saksijama, kao sobna biljka. Ako se tokom leta iznosi napolje, treba da bude u hladovini kako joj direktno sunce ne bi oštetilo listove.
Maksimalna visina rasta: Raste u visinu do 2,5m.

Dodatne informacije

Težina 0,16 kg
Dimenzije 25 cm

Koristimo tehnologiju poznatu kao „kolačići“ za prikupljanje i analizu podataka, kao i za prikazivanje oglašavanja, na osnovu vašeg profila i navika pregledanja sajta.