Breza

38.500,00 RSD

Latinski naziv: Betula alba

Na zalihama

Šifra proizvoda: 201200902 Kategorija:

Opis

Breza je izuzetno dekorativno listopadno drvo, vitkog debla bele boje. Krošnja breze je retka i prozračna sa starijim granama koje stoje ispravno, a mlade grane su povijene i padaju na dole. Sve to brezi daje veoma elegantan i otmen izgled. LIstovi su svetlo zeleni, a na jesen zlatno žuti.

Uslovi gajenja: Breza traži dosta svetlosti, veoma je otporna na gradske uslove i niske temperature. Obavezno je redovno zalivanje posebno u prvoj godini nakon sadnje. Raste na raznim tipovima zemljišta i veoma je adaptivna vrsta.
Period cvetanja: Cveta u martu pre listanja. Cvetovi su u vidu žuto zelenih resa.
Upotreba: Zbog dobre adaptacije na gradske uslove, dosta se koristi u parkovima, velikim dvorištima, drvoredima i industrijskim zonama. Može se saditi samostalno ili u grupama, najčešće se sade po tri u trouglu. Lepo se kombinuje sa četinarima zbog kontrasta boja. Koren breze dobro vezuje zemljište, pa se često koristi i za pošumljavanje.
Maksimalna visina rasta: Može da poraste u visinu do 30m. Godišnji prirast može biti do 40cm.
Maksimalna širina krošnje: 5 – 8m.
Temperaturni minimum: Spada u najotpornije vrste na niske temperature, može podneti niske temperature do čak 45°C.

U ponudi je biljka oko 5m visine.

Koristimo tehnologiju poznatu kao „kolačići“ za prikupljanje i analizu podataka, kao i za prikazivanje oglašavanja, na osnovu vašeg profila i navika pregledanja sajta.