Bugenvilea

7.490,00 RSD

Latinski naziv: Bougainvillea

Na zalihama

Šifra proizvoda: 203200803 Kategorija:

Opis

Bugenvilija je visoka puzavica koja može da poraste i više od 10 m u visinu i nosi mnogo lišća i cvetova, a njeno stablo je snažno i široko. U toku leta odgovara joj mesto na kome u toku većeg dela dana ima direktno sunce. Potrebno joj je najmanje 5 do 8 sati direktnog sunca da bi imala dosta cvetova. Može boraviti napolju do pred zimu, a zatim se unosi na hladnije mesto zaštićeno od smrzavanja, gde je temperatura od 8 do 15 stepeni. Tada gubi deo listova, s tim da se na proleće brzo obnavlja. Zemlja mora biti hranjiva, humusna.
Bugenviliju zalivajte redovno tokom leta, posebno ako je ceo dan na suncu. Zimi zalivanje svesti na minimum, toliko da se koren ne osuši, najčešće je dovoljno jednom mesečno. Ako je u saksiji ili žardinjeri, posle 15 minuta treba prosuti vodu iz podmetača da koren ne bi trulio.
Bugenviliju treba prihranjivati đubrivom za cvetnice (preporučujemo osmocot bloom) od proleća do jeseni.
U proleće je orezujte samo ukoliko nepravilno raste.
Pošto nema jak korenov sistem bugenviliju treba zaštititi od vetra i postaviti joj oslonac uz koji će da raste.
Da bi se podstaklo cvetanje bugenvilije, kada se pricvetni listovi osuše nove izdanke treba skratiti. Posle cvetanja u jesen orežite sve izdanke za polovinu.
Presađuje se u proleće, kada žile izađu iz saksije, u za broj veću saksiju.

Dodatne informacije

Težina 3,5 kg
Dimenzije 150 cm

Koristimo tehnologiju poznatu kao „kolačići“ za prikupljanje i analizu podataka, kao i za prikazivanje oglašavanja, na osnovu vašeg profila i navika pregledanja sajta.