Capi 250 ml

450,00 RSD

Na zalihama

Šifra proizvoda: 043283 Kategorija:

Opis

Klasa: Fungicidi

Aktivna materija: Kaptan 480 g/l

Formulacija: SC – koncentrovana suspenzija

Karenca: 21 dan – jabučasto i koštičavo voće, 35 – dana vinova loza

MBT: jabuka, breskva i vinova loza bez ograničenja; breskva i šljiva 3; višnja 2

DELOVANJE:

aktivna materija Kaptan pripada grupi Ftalimida i inhibira proces disanja, odnosno aktivnost SH-enzima. Patogeni teže razvijaju rezistentnost na ovaj fungicid.

SPEKTAR DELOVANJA:

Prouzrokovač čađave pegavosti lista i krastavosti plodova jabuke (Venturia inaequalis) i kruške (Venturia pyrina), prouzrokovač šupljikavosti lišća koštičavog voća (Stigmina carpophila) i prouzrokovač plamenjače šljive (Polystigma rubrum), prouzrokovač plamenjače (Plasmopara viticola) i prouzrokovač crne truleži vinove loze (Guignardia bidwellii).

PREPORUKE I NAPOMENE

ne meša se sa Bordovskom i sumpornokrečnom čorbom, uljnim formulacijama, insekticidima kisele reakcije (Dimetoat) , kao i abamektinom. Može biti fitotoksičan ako se na višim temperaturama vazduha meša sa preparatima na bazi dimetoata. Ne preporučuje se primena u zasadu jabuke sorte crveni delišes i kruške anžuj. Može ispoljiti blagu fitotoksičnost (kaptanove pege) na plodovima nekih sorti jabuke (vinesep) i kruške (starking, sejman, boskovka) ako se primenjuje u fazi precvetavanja i formiranja plodova (oko mesec dana), a naročito ako se kombinuje sa preparatima na bazi sumpora. Pripremljen rastvor (1000 l tečnosti po hektaru) se mora utrošiti u roku od dva sata.

Tretiranje iz vazduhoplova nije dozvoljeno.

Dodatne informacije

Težina 0,2 kg

Koristimo tehnologiju poznatu kao „kolačići“ za prikupljanje i analizu podataka, kao i za prikazivanje oglašavanja, na osnovu vašeg profila i navika pregledanja sajta.