Eukaliptus Azura

4.200,00 RSD

Latinski naziv: Eucalyptus gunnii ‘Azura’

Na zalihama

Šifra proizvoda: 202105701 Kategorije: ,

Opis

Eukaliptus ‘Azura’ je zimzeleni žbun ili manje drvo. Ima veoma dekorativne aromatične listove, sivo zelene boje. Miris listova je veoma prijatan i osvežavajući. Raste u visinu do 5m, na prirodnom staništu i više. Mogu se formirati razne forme od njega jer dobro podnosi orezivanje.

Uslovi gajenja

Eukaliptus voli osunčana mesta i vlagu u vazduhu. Može da raste u skoro svim zemljištima, a najbolje uspeva u umereno vlažnom i dobro dreniranom zemljištu. U proleće sa kretanjem vegetacije preporučujemo prihranjivanje eukaliptusa spororazlažućim đubrivom (osmocot) koje će da otpušta potrebne elemente u narednih nekoliko meseci.
Cveta od jula do oktobra, ali u našim uslovima uglavnom ne cveta.

Presađivanje

Presađivanje je najbolje obavljati na proleće, kada biljka preraste saksiju u kojoj se nalazi. Birajte saksiju jedan do dva broja veću od postojeće. Za sadnju koristite već pripremljenu univerzalnu zemlju za biljke.

Upotreba

Eukaliptus ‘Azura’ se može gajiti u saksijama na terasama i balkonima, što je i pogodno za naše uslove zbog sklanjanja biljke u zatvoreno tokom zime. Lepo se kombinuje uz druge biljke, posebno drugog kolorita, a i samostalno lepo ističe prostor i predstavlja lep centralni detalj.

Maksimalna visina rasta: 3,5 – 5m.
Maksimalna širina krošnje: 1,5 – 2,5m.
Temperaturni minimum: Podnosi niske temperature do -15°C, u našim uslovima se preporučuje unošenje eukaliptusa zimi u zatvoreno.

Dodatne informacije

Težina 1,5 kg
Dimenzije 120 cm

Koristimo tehnologiju poznatu kao „kolačići“ za prikupljanje i analizu podataka, kao i za prikazivanje oglašavanja, na osnovu vašeg profila i navika pregledanja sajta.