Fikus Natasja

500,00 RSD

Latinski naziv: Ficus benj. ‘Natasja’

Na zalihama

Šifra proizvoda: E06035 Kategorija:

Opis

Ficus benjamina ‘Natasja’ se gaji kao malo drvo ili mali žbun. U našim uslovima je sobna biljka i sve vrste F. benjamina se često gaje kod nas. Ima male ovalne listove sa zašiljenim vrhom. Zavisno od varijeteta listovi su zeleni ili prošarani svetlim nijansama. Ima kompaktnu formu i često se koristi kao bonsai biljka.

Uslovi gajenja: Ficus voli osvetljene prostorije, ali ne direktno sunce na listovima. Osetljiv je na promene položaja i osvetljenja, pa mu ne treba često menjati mesto. U tom slučaju odreaguje naglim odbacivanjem listova, mada se nakon privikavanja na novo mesto brzo oporavlja. Zalivanje umereno, kada se površinski sloj zemlje isuši. Bitno je da ima dobro drenirano, ocedito zemljište. Preporučuje se orošavanje listova i korišćenje prihrane za sobne biljke tokom proleća i leta.
Upotreba: Korisiti se za biodekoraciju prostora, stambenih i poslovnih objekata. U našim uslovima se gaji u saksijama, kao sobna biljka. Tokom proleća i leta može biti napolju u hladovini, a tokom zime je treba uneti u zatvoren prostor. Fikusi važe za jedne od najboljih prečišćivača vazduha, a takođe i poboljšavaju vlažnost vazduha.
Maksimalna visina rasta: do 80cm.

Dodatne informacije

Težina 0,5 kg
Dimenzije 25 cm

Koristimo tehnologiju poznatu kao „kolačići“ za prikupljanje i analizu podataka, kao i za prikazivanje oglašavanja, na osnovu vašeg profila i navika pregledanja sajta.