Filodendron ‘Brasil’

550,00 RSD

Latinski naziv: Philodendron scandens ‘Brasil’

 

Na zalihama

Šifra proizvoda: E16044 Kategorija:

Opis

Filodendron ‘Brasil’ je biljka puzavica koja je veoma laka za gajenje i idealna je za početnike. To je vrsta koja brzo raste i možete je formirati tako da se spušta niz saksiju ili joj postaviti KOKO ŠTAP ili neku drugu potporu (DRŽAČ ZA BILJKE) uz koji će da se penje. Listovi ovog filodendrona su zeleni sa šarama u žutim nijansama.

Uslovi gajenja

Filodendron ‘Brasil’  voli osvetljena mesta, ali ne direktno sunce. Dugo izlaganje direktnom suncu može oštetiti listove, a premalo svetlosti dovodi do gubitka šara na listovima. Što se tiče zemljišta, treba da bude dobro drenirano kako se ne bi zadržavao višak vode u zoni korena. Najbolja zemlja za sadnju je već gotova SMEŠA SUPSTRATA ZA SOBNE BILJKE ili UNIVERZALNA ZEMLJA u koju ćete dodati malo PERLITA. Ova biljka će veoma dobro podneti i ako nekad zaboravite da je zalijete, spustiće listove ali čim joj dodate vode živnuće. Možete je orošavati svaki drugi dan, posebno ako je u toploj prostoriji. Preporučuje se prihranjivanje tečnim ĐUBRIVOM ZA SOBNE BILJKE jednom mesečno.

Upotreba

Korisiti se za biodekoraciju prostora, stambenih i poslovnih objekata. U našim uslovima se gaji u saksijama, kao sobna biljka. Tokom proleća i leta može biti napolju u hladovini, a tokom zime je treba uneti u zatvoren prostor. Važi za jednu od najboljih biljaka za prečišćavanje vazduha koja uklanja sve toksine iz vazduha.

Maksimalna visina rasta: 1.5 – 3m, u prirodnim uslovima može dostići dužinu i do 20m.

Dodatne informacije

Težina 0,2 kg
Dimenzije 5 cm

Koristimo tehnologiju poznatu kao „kolačići“ za prikupljanje i analizu podataka, kao i za prikazivanje oglašavanja, na osnovu vašeg profila i navika pregledanja sajta.