Hibiskus/ Sirijska ruža

900,00 RSD

Latinski naziv: Hybiscus syriacus

Na zalihama

Šifra proizvoda: 202201005 Kategorija:

Opis

Sirijska ruža je listopadni žbun srednje veličine koji brzo raste. Ima zelene listove koji su duboko usečeni. Listovi ostaju zeleni i tokom jeseni. Raste u visinu do 3m.

Uslovi gajenja: Najviše joj odgovara osunčano mesto, s tim da dobro uspeva i u polusenci i senci. Voli vlažna zemljišta pa se preporučuje malčiranje radi zadržavanja vlage. Prema zemljištu nije zahtevna vrsta, potrebno je redovno zalivanje, a može podneti kratkotrajne suše. Dobro podnosi gradske uslove.
Period cvetanja: Cveta od jula do kraja jeseni. Cvetovi su mogu biti raznih boja, zavisno od kultivara. Otvaraju se samo po sunčanom vremenu. Plod se otvara u jesen.
Upotreba: Dobro podnosi orezivanje, zato se često koristi za cvetne žive ograde. Lepo izgleda i samostalno i u grupama. Često se viđa po parkovima i ostalim gradskim površinama. Koren, list i cvet se koriste u farmaceutskoj i kozmetičkoj industriji.
Maksimalna visina rasta: 2.5 – 3m.
Maksimalna širina krošnje: 1.5 – 2m.
Temperaturni minimum: Podnosi niske temperature do – 25°C.

Dodatne informacije

Težina 1,5 kg
Dimenzije 35 cm

Koristimo tehnologiju poznatu kao „kolačići“ za prikupljanje i analizu podataka, kao i za prikazivanje oglašavanja, na osnovu vašeg profila i navika pregledanja sajta.