Hortenzija penjačica

8.200,00 RSD

Latinski naziv: Hydrangea petiolaris

Na zalihama

Šifra proizvoda: 202202602 Kategorija:

Opis

Ova hortenzija  raste uz oslonac kao puzavica, a bez oslonca kao pokrivač tla. Može da naraste do 10m u dužinu. Ima krupne, zelene listove i velike cvetne glavice. Veoma dekorativna vrsta.

Uslovi gajenja: Snažnog rasta i otporna vrsta. Voli vlažna, bogata i dobro drenirana zemljišta. Vrsta je senke i polusenke, tako da joj najviše odgovara pozicija sa jutarnjim suncem, a gde je hladovina tokom vrućih letnjih dana. Za zdrav i bujan izgled neophodno je dosta zalivanja tokom leta i prihranjivanje kvalitetnim đubrivom. Podnosi orezivanje i ova mera se može vršiti u rano proleće, ili nakon precvetavanja cvetova.
Period cvetanja: Cveta celo leto do jeseni. Cvetovi su beli, roze ili plavi, zavisno od reakcije zemljišta. Ako je zemljište kiselo, cvetovi će biti plavi. Cvetovi su skupljeni u cvasti.
Upotreba: Koristi se kao penjačica na zaklonjenim ekspozicijama koje primaju malo sunčeve svetlosti. Može se upotrebiti da sakrije zidove, ograde i sl.
Maksimalna visina rasta: 10m.

Dodatne informacije

Težina 10 kg
Dimenzije 130 cm

Koristimo tehnologiju poznatu kao „kolačići“ za prikupljanje i analizu podataka, kao i za prikazivanje oglašavanja, na osnovu vašeg profila i navika pregledanja sajta.