Ilex ‘Glory Gem’

1.500,00 RSD

Latinski naziv: Ilex crenata ‘Convexa’ 

Na zalihama

Šifra proizvoda: 202104408 Kategorija:

Opis

‘Convexa’ je zimzeleno uspravno manje drvo ili žbun guste krošnje. Raste u visinu do 2m. Listovi su ovalni, sjajni, zeleni i sitni. Sporog je rasta i dugovečna je vrsta.

Uslovi gajenja: Odgovara mu senka do polusenka, može se prilagoditi i potpunom suncu uz obaveno redovno zalivanje. Dobro podnosi orezivanje. Preporučuje se da se sadi na mesto koje je zaštićeno od hladnh zimskih vetrova. Izbegavati sadnju na slabo dreniranom zemljištu. Dobro podnosi gradske uslove sredine.
Period cvetanja: Cvetovi su neupadljivi, beli, pojavljuju se u maju. Na jesen se formiraju plodovi, crne bobice i ostaju na granama i preko zime, ukoliko ne budu pojedeni od strane ptica.
Upotreba: Pogodan je za manja dvorišta, samostalno ili u grupi sa biljkama drugog kolorita. Može se formirati i ivica od njega, ili se saditi kao pozadina nižim biljkama. Pogodna vrsta i za gajenje u saksijama na terasi.
Maksimalna visina rasta: 1,5 – 2m.
Maksimalna širina krošnje: 2 – 3m.
Temperaturni minimum: Podnosi niske temperature do -20°C.

Dodatne informacije

Težina 1,3 kg
Dimenzije 50 cm

Koristimo tehnologiju poznatu kao „kolačići“ za prikupljanje i analizu podataka, kao i za prikazivanje oglašavanja, na osnovu vašeg profila i navika pregledanja sajta.