Akcija!

Jasmin

483,00 RSD

Latinski naziv: Jasminum polyanthum

Na zalihama

Šifra proizvoda: 202201203IN Kategorija:

Opis

Sobni jasmin je poreklom iz Kine i predstavlja eleglantnu puzavicu, raskošnog mirisa u vreme cvetanja. Potrebna mu je potpora za rast. Može dostići visinu do 4m. Listovi su složeni i sastoje se od 5 – 9 listića koji su sa lica tamno zeleni, a sa naličja svetliji.

Uslovi gajenja

Jasmin voli osunčane pozicije i tokom proleća i leta bi trebalo da bude napolju. Kad krene hladnije vreme pred zimu, treba ga uneti u zatvoreno, ali osvetljeno mesto. Zalivanje umereno, leti dok su visoke temperure češće zalivanje nego tokom zimskih meseci. Tokom cvetanja poželjno je prihranjivati biljku djubrivom za cvet na svake dve nedelje.

Period cvetanja

Cveta od januara do marta. Cvetovi su roze beli i imaju slatkast miris, specifičan za sve jasmine.

Presađivanje

Jasmin presadite kada primetite da je preprastao saksiju u kojoj se nalazi. U tom slučaju koren počinje da izlazi kroz rupe na dnu saksije. Za sadnju najbolje da koristite već GOTOVU SMEŠU ZEMLJE u koju možete dodati malo PERLITA za bolju propustljivost viška vode.

Upotreba

Pogodna vrsta za sadnju uz ograde ili pergole. Takođe se može saditi uz neki neugledan zid koji želimo da sakrijemo. S obzirom da u našim uslovima ne može da prezimi napolju, najbolje je da bude posađen u saksiju, pa sa početkom hladnih dana možemo lako da ga unesemo u zatvoreno.

Maksimalna visina rasta: 2,5 – 4m.
Temperaturni minimum: Podnosi niske temperature do -10°C.

Dodatne informacije

Težina 1,2 kg
Dimenzije 50 cm

Koristimo tehnologiju poznatu kao „kolačići“ za prikupljanje i analizu podataka, kao i za prikazivanje oglašavanja, na osnovu vašeg profila i navika pregledanja sajta.