Kafa

580,00 RSD

Latinski naziv: Coffea arabica

Na zalihama

Šifra proizvoda: E03036 Kategorija:

Opis

Kafa je interesantna biljka, koja se kod nas može vrlo uspešno može gajiti kao sobna vrsta. U prirodnim uslovima raste kao zimzeleni žbun ili manje drvo visine 3 do 3,5m, s tim da može dostići visinu i do 10m. Listovi su sjajni i ovalni sa talasastim ivicama, zelene boje. Zanimljiva stvar kod ove biljke je to da ne voli društvo drugih biljaka.

Uslovi gajenja: Kafa voli dosta indirektnog svetla, možete je postaviti na istočnu stranu gde će imati malo direktnog jutarnjeg sunca. Tokom leta može biti u dvorištu ili na terasi, u hladovini, a tokom zime bi najbolje bilo da bude na temperaturi od 16 do 18°C. Voli visoku vlažnost vazduha, a zalivanje umereno. Tokom leta se zaliva češće i preporučuje se prihranjivanje tečnim đubrivom. Zimi je ne treba prihranjivati jer biljka miruje.
Period cvetanja: Cvetovi rastu duž grana u grupama, bele su boje i mirisni. Cvetanje kratko traje, nakon čega sledi formiranje plodova. Plodovi su prvo zeleni, zatim žuti i na kraju tamno-crveni. Unutaj omotača se nalaze dva semena kafe.
Upotreba: Korisiti se za biodekoraciju prostora, stambenih i poslovnih objekata. U našim uslovima se gaji u saksijama, kao sobna biljka. Ako se tokom leta iznosi napolje, treba da bude u hladovini kako joj direktno sunce ne bi oštetilo listove.
Maksimalna visina rasta: U našim uslovima raste do 3m visine, a patuljasta forma ‘Nana’ do 85cm.

Dodatne informacije

Težina 0,2 kg
Dimenzije 15 cm

Koristimo tehnologiju poznatu kao „kolačići“ za prikupljanje i analizu podataka, kao i za prikazivanje oglašavanja, na osnovu vašeg profila i navika pregledanja sajta.