Kordilina

1.000,00 RSD

Latinski naziv: Cordyline 

Na zalihama

Šifra proizvoda: E03008 Kategorija:

Opis

Uslovi gajenja: Kordilina voli dosta indirektnog svetla. Tokom leta može biti u dvorištu ili na terasi, u hladovini, a tokom zime bi najbolje bilo da bude na temperaturi od 16 do 18°C. Voli visoku vlažnost vazduha, a zalivanje umereno. Preporučljivo je da se površinski sloj zemlje prosuši između dva zalivanja. Tokom leta se zaliva češće i preporučuje se prihranjivanje tečnim đubrivom. Zimi je ne treba prihranjivati jer biljka miruje. Poželjno je orošavati listove, i brisati ih povremeno vlažnom krpom kako bi se očistila prašina.
Period cvetanja: Cveta tokom leta, roze cvetovima koji su praćeni purpurnim bobicama. U našim uslovima retko dolazi do cvetanja.
Upotreba: Korisiti se za biodekoraciju prostora, stambenih i poslovnih objekata. U našim uslovima se gaji u saksijama, kao sobna biljka. Ako se tokom leta iznosi napolje, treba da bude u hladovini kako joj direktno sunce ne bi oštetilo listove.
Maksimalna visina rasta: U prirodnom staništu kordiline narastu do 1,5m u visinu.

Dodatne informacije

Težina 1 kg
Dimenzije 30 cm

Koristimo tehnologiju poznatu kao „kolačići“ za prikupljanje i analizu podataka, kao i za prikazivanje oglašavanja, na osnovu vašeg profila i navika pregledanja sajta.