Krasula / Drvo novca

700,00 RSD

Latinski naziv: Crassula gemengd

Na zalihama

Šifra proizvoda: FLO1122 Kategorija:

Opis

Krasula ili drvo novca je biljka koja pripada grupi sukulenata, a to znači da ima mesnate listove u kojima se nalaze rezerve vode. Ima zelene, okruglaste listove.

Uslovi gajenja: Krasula je vrsta svetla, najbolje je da bude na indirektnom svetlu, a par sati direktnog jutarnjeg sunca neće škoditi. Nije zahtevna biljka za održavanje. Ono što je najvažnije je da se ne zadržava voda u zoni korena. Zato zemlja u koju je zasađena mora biti dobro drenirana i ocedita. Između dva zalivanja treba pustiti da se zemlja isuši. Preporučuje se prihranjivanje tečnim đubrivom, jednom mesečno od marta do novembra. Najviše joj odgovara temperatra od 15 – 25°C.
Upotreba: Korisiti se za biodekoraciju prostora, stambenih i poslovnih objekata. U našim uslovima se gaji u saksijama, kao sobna biljka. Ako se tokom leta iznosi napolje, treba da bude u hladovini kako joj direktno sunce ne bi oštetilo listove.
Maksimalna visina rasta: Raste u visinu do 60cm, a u širinu do 90cm.

Dodatne informacije

Težina 0,46 kg
Dimenzije 5 cm

Koristimo tehnologiju poznatu kao „kolačići“ za prikupljanje i analizu podataka, kao i za prikazivanje oglašavanja, na osnovu vašeg profila i navika pregledanja sajta.