Mahonia

2.800,00 RSD

Latinski naziv: Mahonia media 

Na zalihama

Šifra proizvoda: 202101604 Kategorija:

Opis

Mahonija je zimzeleni žbun visine do 4m. Listovi su složeni i sastoje se od mnoštva krupno nazubljenih listića. Zelene su boje, a na jesen dobijaju žuto crvene nijanse.

Uslovi gajenja: Odgovaraju joj mesta u senci i polusenci. Lako se uzgaja na plodnom, humusnom i vlažnom zemljištu koje je dobro drenirano. Prolećnim orezivanjem formira se gušća krošnja. Dobro podnosi gradske uslove, kao i visoke temperature uz redovno zalivanje.
Period cvetanja: Cveta na jesen i tokom zime. Cvetovi su žuti, sitni, skupljeni u uspravne svasti na vrhu grana. Cvasti mogu biti duge i do 35cm. Nakon cvetanja formiraju se tamno plavi plodovi u vidu bobica.
Upotreba: Vrlo lepo izgleda kao centralni detalj, samostalno ili u grupaciji sa niskim loptastim žbunjem, kako bi njena specifična krošnja došla do izražaja. Može se saditi u blizini ulaza kao reprezentativni deo prostora.
Maksimalna visina rasta: 2,5 – 4m.
Maksimalna širina krošnje: 2,5 – 4m.
Temperaturni minimum: Podnosi niske temperature do -20°C.

Dodatne informacije

Težina 2,5 kg
Dimenzije 50 cm

Koristimo tehnologiju poznatu kao „kolačići“ za prikupljanje i analizu podataka, kao i za prikazivanje oglašavanja, na osnovu vašeg profila i navika pregledanja sajta.