Ogrozd

4.400,00 RSD

Latinski naziv: Ribes uva-crispa ‘Rosko’

Preuzimanje u vrtnom centru!

Na zalihama

Šifra proizvoda: 352203502 Kategorija:

Opis

Ogrozd je listopadni žbun koji raste u visinu do 3m. Često se prodaje kalemljena biljka u formi manjeg drveta. Listovi su zeleni, a grane su trnovite.

Uslovi gajenja: Ogrozd je otporan na niske temperature, s tim da može doći do oštećenja prilikom prolećnih mrazeva. Leti, usled visokih temperatura, može doći do pojave ožegotina na listovima, s toga mu najviše odgovaraju zasenjena mesta. Ogrozd voli provetrena mesta, zaklonjena od jakih vetrova. Najbolje uspeva na ilovasto-peskovitom zemljištu, umereno vlažnom i dobro dreniranom.
Period cvetanja: Cveta u proleće, plod sazreva od jula do avgusta. Plod je veličine klikera i može biti od žuto-zelene do crvene i crne boje, zavisno od sorte. Ukus ploda je slatko-kiselkast.
Upotreba: Pogodan je za sadnju u manjim dvorištima, kao i za gajenje na terasama u saksijama. Uglavno se sadi zbog plodova.
Maksimalna visina rasta: 1 – 3m.
Temperaturni minimum: Podnosi niske temperature do -28°C.

‘Rosko’ – Kultivar sa plodovima crvene boje.

U ponudi je kalemljena biljka do 1,5m visine

Dodatne informacije

Dimenzije 150 cm

Koristimo tehnologiju poznatu kao „kolačići“ za prikupljanje i analizu podataka, kao i za prikazivanje oglašavanja, na osnovu vašeg profila i navika pregledanja sajta.