Plava Smrča

295.000,00 RSD

Latinski naziv: Picea pungens „Hoopsii „

Preuzimanje u vrtnom centru!

Na zalihama

Šifra proizvoda: 201301309 Kategorija:

Opis

Bodljiva smrča ‘Hoopsii’ je srednje do visoko četinarsko drvo , uske piramidalne forme sa gustim četinama. Optimalna visina ovog kultivara je 8 – 10 m. Izdvaja se od ostalih sorti smrče po gustoj krošnji i izrazito plavim četinama.

Uslovi gajenja: Najbolje raste na plodnom, blago kiselom, umereno vlažnom, dreniranom zemljištu u punom suncu ili blagoj polusenci. Potrebno je redovno zalivanje, posebno dok je biljka mlada ne dopustiti da se zemljište skroz isuši. Preferira hladnije klimatske oblasti, ali se prilagođava i drugim uslovima. Dobro podnosi niske temperature.
Period cvetanja: Šišarke su cilindrične, viseće na granama, braon boje kad su zrele. Nakon sazrevanja se otvaraju. Duge su 6 – 10cm. Sa plodonošenjem počinje posle 30. godine starosti.
Upotreba: Lepo izgleda kao soliterno stablo, ali i u grupama sa biljkama druge boje. Vrlo dekorativna zbog boje četina tako da će istaći svaki prostor.
Maksimalna visina rasta: 8 – 12 m.
Maksimalna širina krošnje: 2 – 4 m.
Temperaturni minimum: Podnosi niske temperature do -40°C.

Podeli na:

Dodatne informacije

Dimenzije 300 cm

Koristimo tehnologiju poznatu kao „kolačići“ za prikupljanje i analizu podataka, kao i za prikazivanje oglašavanja, na osnovu vašeg profila i navika pregledanja sajta.