Strelicija/Rajska ptica

26.000,00 RSD

Latinski naziv: Strelitzia nicolai

Preuzimanje u vrntom centru!

Na zalihama

Opis

Strelicija može da dostigne visinu do 5m na prirodnom staništu. Ima ovalne listove duge i do 2m, zelene boje, sa izraženom centralnom žilom. Listovi su na dugim drskama.

Uslovi gajenja: Rajska ptica voli sunčane pozicije i najbolje bi bilo da leti budu napolju, a zimi da se unose u zatvoreno, s obzirom da ne podnose niske temerature. Iako podnose polusenku, najbolje cvetaju ako su na suncu. U zatvorenom je treba staviti na mesto sa dosta svetlosti. Zalivanje umereno, leti češe nego zimi. Preporučuje se prihranjivanje tečnim đubrivom za sobne biljke u periodu od marta do oktobra, na svake dve nedelje. Nije zahtevna po pitanju tla. Najbolje da bude mešavina treseta i perlita. Saksija mora imati rupu i na dno se staviti drenažni sloj, kako bi oticao višak vode.
Period cvetanja: Cveta u toku leta. Cvetovi su plavi.
Upotreba: Korisiti se za biodekoraciju prostora, stambenih i poslovnih objekata. U našim uslovima se gaji u saksijama, kako bi se na zimu lako unela u zatvoreno, ukoliko letnje dane provodi napolju.
Maksimalna visina rasta: 4 – 5m.

Dodatne informacije

Težina 8 kg
Dimenzije 180 cm

Koristimo tehnologiju poznatu kao „kolačići“ za prikupljanje i analizu podataka, kao i za prikazivanje oglašavanja, na osnovu vašeg profila i navika pregledanja sajta.