Akcija!

Tuja globosa

525,00 RSD

Latinski naziv: Thuja occidentalis ‘Globosa’

Na zalihama

Šifra proizvoda: 201301519/1 Kategorija:

Opis

Loptasta tuja raste do 1,5m u prečniku. Ima pravilan loptast habitus i nije je potrebno orezivati, s tim da će orazivanjem formirati gušću krošnju. Brzorastuća je vrsta. Četine su zelene i guste.

Uslovi gajenja: Najbolje uspeva na plodnom, humusnom i rastresitom zemljištu koje je dobro drenirano. Voli osunčane pozicije do polusenovite i redovno zalivanje. Ono što joj ne pogoduje je sušno zemljište i od toga najčešće propada. Podnosi korektivno i dekorativno orezivanje. Dobro podnosi niske temperature. Zimi bi trebalo stresati sneg sa grana kako ne bi došlo do lomljenja. Preporučuje se malčiranje.
Upotreba: Lepo izgleda i samostalno i u grupi sa višim žbunovima. Često se koristi u kombinaciji sa četinarima kupaste forme, kao i sa poleglim vrstama. Može se koristiti za formiranje nižih živih ograda. Pogodna za mala dvorišta i za gajenje u žardinjerama.
Maksimalna visina rasta: 1,5m.
Maksimalna širina krošnje: 1,5m.
Temperaturni minimum: Podnosi niske temperature do -34°C.

Dodatne informacije

Težina 1,7 kg
Dimenzije 40 cm

Koristimo tehnologiju poznatu kao „kolačići“ za prikupljanje i analizu podataka, kao i za prikazivanje oglašavanja, na osnovu vašeg profila i navika pregledanja sajta.