Visoka palma žumara

51.000,00 RSD215.000,00 RSD

Latinski naziv: Trachycarpus fortunei

 

Šifra proizvoda: - Kategorija:

Opis

Visoka palma žumara je mediteranska biljka koja ima krute, kožaste listove koji su lepezasto deljeni i usmereni prema gore. Veoma interesantna vrsta koja unosi osećaj mediterana i podseća na more i leto. Listovi vremenom odumiru i treba ih ukloniti. Na taj način se formira stablo. Može da poraste do 12m u visinu, na svom prirodnom staništu.

Uslovi gajenja: U našim klimatski uslovima ova palma preko zime mora biti u zatvorenom prostoru, a na proleće se može izneti napolje. Ukoliko se gaji kao sobna biljka, treba je povremeno okretati kako bi sa svih strana dobijala podjednako svetlosti. Ne traži posebne mere nege. Kad preraste saksiju, treba je presaditi u drugu, za broj do dva veću. To se uglavnom obavlja na svake 3 – 4 godine. Od marta do oktobra preporučuje se prihrana za palme na svake dve nedelje.
Period cvetanja: Cveta na proleće i leto. Cvetovi su žuti i sitni, skupljeni su u grozdaste cvasti.
Upotreba: Korisiti se za biodekoraciju prostora, stambenih i poslovnih objekata. Može se videti u restoranima, hotelima i sl. U našim uslovima se najčešće sadi u saksije, kako bi se na zimu lako unela u zatvoreno, ukoliko letnje dane provodi napolju.
Maksimalna visina rasta: 8 – 12m.
Maksimalna širina krošnje: do 3m.
Temperaturni minimum: Podnosi niske temperature do -15°C. Na ovoj temperaturi može doći do oštećenja listova, koji se lako obnavljaju na proleće. Već na -18°C dolazi do oštećenja koja mogu drastično da utiču na biljku i dovedu i do sušenja cele jedinke.

Dodatne informacije

Dimenzije 300 cm
dimenzije

H175, H225, H250, H300, H500

Koristimo tehnologiju poznatu kao „kolačići“ za prikupljanje i analizu podataka, kao i za prikazivanje oglašavanja, na osnovu vašeg profila i navika pregledanja sajta.