Zlatni bambus

36.500,00 RSD68.500,00 RSD

Latinski naziv: Phyllostachys aurea

Preuzimanje u vrtnom centru!

Šifra proizvoda: - Kategorija:

Opis

Bambus je zimzeleni žbun visine do 5m. Brzo raste i ima razgranate stabljike obrasle listovima od dna do vrha. Listovi su uski i duguljasti, svetlo-zelene boje. Stabljike su zlatno-žute boje sa izraženim pršljenovima. Iako je zimzelena vrsta, usled jačih zima može doći do gubitka listova ili oštećenja biljke, s tim da se na proleće lako obnavlja i oporavlja.

Uslovi gajenja: Bambus je otporna i prilagodnljiva vrsta, s tim da najbolje uspeva na osunčanim pozicijama, na plodnom, blago kiselom, vlažnom i dobro dreniranom zemljištu. Vole dosta vode, pa ga treba redovn zalivati, posebno u letnjem periodu. Bambus zna nekontrolisano da se širi, u mnogim zemljama je invazivna vrsta. Zbog toga se preporučuje postavljanje barijere u vidu ogradice ili graničnika u zemlji kako bi se ograničilo širenje korena.
Upotreba: Sadi se često u dvorištima kao živa ograda, odnosno vizuelna barijera. Uspešno se gaji i u saksijama, što je pogodno za terase, kafiće, restorane i sl. Može napraviti i lepu hladovinu, kako u dvorštu, tako i na balkonima.
Maksimalna visina rasta: 2 – 5m.
Temperaturni minimum: Podnosi niske temperature do -18°C.

Dodatne informacije

Dimenzije 400 cm
Visina

h400, h600

Koristimo tehnologiju poznatu kao „kolačići“ za prikupljanje i analizu podataka, kao i za prikazivanje oglašavanja, na osnovu vašeg profila i navika pregledanja sajta.